Zorlu Ameliyatta Büyük Başarı

Zorlu Ameliyatta Büyük Başarı

Pamukkale Üniversitesi Plastik ve Estetik Cerrahi Kliniği birimi başarılı bir operasyon ile kalça kemiğinden çene yapıp hastayı sağlığına kavuşturdular.

A+A-

2018’in haziran ayında ateşli silah yaralanması nedeni ile çene kemiği ve yüzü parçalanmış olan Mehmet Türken adındaki hasta, PAÜ Plastik ve Estetik Cerrahi Kliniği’nde Dr. R. Hakan Özcan ve Dr. Özgen Kıvanç’ın başkanlığındaki ekiplerce 4 saat devam eden bir ameliyat ile kalçadan alınan kemik ve cilt dokusunun hastanın yüzüne nakli gerçekleştirildi.

 

Yapılmış olan başarılı ameliyatın sonucunda kısa zamanda taburcu olan hasta için  öğretim üyeleri Dr. R. Hakan Özcan ve Dr. Özgen Kıvanç’ın yapmış oldukları açıklamada, hastanın geçirmiş olduğu talihsiz yaralanma sonucunda çene kemiğinde ve yanak dokusunda ciddi kayıpların olduğunu, Çene fonksiyonlarını kullanamayan ve estetik bakımdan ciddi sorunu olan hastaya 2 ekip olarak ortalama 4 saatlik bir operasyon ile kalçasından aldıkları kemik ve cilt içeren dokuyu yüzüne mikrocerrahi yöntemlerle naklederek hastayı hayata ve toplum içine tekrar kazandırdıklarını, başarılı bir şekilde yapılan bu operasyonun ardından artık hastanın yemek yiyebilecek, konuşabilecek ve günlük aktivitelerini sorunsuz bir biçimde yapabilecek duruma geldiğini belirtti.

Sadece Büyük Merkezlerde

 

Türkiye’de sadece büyük merkezlerde yapılıyor olan ameliyat için PAÜ Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer’in yapmış olduğu açıklamasında PAÜ Hastanesi olarak son teknolojiyi ve devletin tüm olanaklarını değerli hastaların hizmetine sunup özellikle Ege Bölgesi’nin ve tüm Türkiye’nin parlayan yıldızı olma yolunda emin ve güçlü adımlar ile ilerlediklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.