Zirvenin Akademik Ayağı PAÜ'de Gerçekleşti

Zirvenin Akademik Ayağı PAÜ'de Gerçekleşti

2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi’nin akademik ayağını yürüten Pamukkale Üniversitesi, 52 ülkeden 256 yabancı ve 100 yerli heyeti ağırladı.

A+A-

2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi’nin akademik ayağını yürüten Pamukkale Üniversitesi, 52 ülkeden 256 yabancı ve 100 yerli heyeti ağırladı.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı. Törene Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Vali Hasan Karahan ile yerli ve yabancı konuklar katıldı.

Kongre Başkanı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ yaptığı açılış konuşmasında, başta Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Derneği olmak üzere düzenlenen zirvede emeği geçen herkese teşekkür etti. Ülkenin termal sağlık turizm anlamında ilerlemesine katkı sağlayacak toplantı vesilesiyle katılımcıları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Bağ, bu zirvenin Denizli’nin termal sağlık turizmi açısından gelişme sürecini hızlandıracağını belirtti. Rektör Prof. Dr. Bağ, “Rektörlük görevine geldiğim günden beri özellikle Karahayıt ile ilgili yapılmakta olan çalışmalara katkı sağlamaya çalışıyorum. Bu kapsamda uzun zamandır beklemekte olan ve kamuoyunda artık bu proje olmayacak şeklinde bir algının oluştuğu üniversitemizin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatının ihalesini gerçekleştirdik. Ağustos ayı itibariyle hastanemizin inşaatına başlandı.

Bu hastane Denizli için dev bir projedir. Bölge ve ülke bazında çok önemli kazanımlar sağlayacaktır. Hastane, bölgedeki otellerin birbirine hızla entegre olmasını, ayrıca hem sağlık turizmine hem de turizme çok önemli katkılar sunacaktır. Bu yatırımlarla Karahayıt Bölgesi kısa sürede sağlık ve turizm yerleşkesi haline dönüşecek, ulusal ve uluslararası platformda marka olacaktır. Kısa zamanda modern bir termal kür ve sağlık merkezi haline gelecektir. Bu vesileyle, üniversitemize ait bu projenin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, milletvekillerimiz, valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Pamukkale İlçe Belediye Başkanımız ve tüm proje ekibine, şahsım ve Pamukkale Üniversitesi adına teşekkür ediyorum” dedi.

Karahayıt’ta yapılacak ‘PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ projesi hakkında teknik bilgi veren Rektör Prof. Dr. Bağ; hastanenin 1000 günde tamamlanacağını vurgulayarak, zirvenin başarılı geçmesini ve insanlık için hayırlı neticelere vesile olmasını temenni etti.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen ilk panelde ‘Pamukkale’nin Termal Sağlık Turizmindeki Yeri’ konulu oturum gerçekleşti. Oturum başkanlığını PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Melahat Fenkçi’nin yaptığı panelde ‘Denizli’de Termal Turizmin Dünü Bugünü’ başlıklı sunumuyla PAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Çekal, ‘Denizli Termal ve Medikal Sağlık Turizmi Potansiyeli’ başlıklı sunumu ile Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, ‘Termal Tedavilerde Deneyimlerimiz ve Çalışmalarımız’ başlıklı sunumuyla PAÜ Tıp Fakültesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon A.D. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Alkan, ‘Doğadan Gelen Sağlık: Kür-Yerleşim Bölgesi, Kür-Park ve Kür-Bahçe için Peyzaj Tasarım Örnekleri’ başlıklı sunumuyla PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç Dr. Ayşe Özdemir ve Doç. Dr. Murat Zengin, ‘Termal Sağlık Kenti Oluşturulması ve Markalaşma: Pamukkale Örneği’ başlıklı sunumuyla Pamukkale Nobel Tıp Merkezi Kurucu Hekim & Mesul Müdürü Dr. Turgay Sehil gerçekleştirdi.

Gün boyunca devam eden panellerde ise, ‘Termal Sağlık Kentleri Adayları ve Alternatif Yaklaşımlar’, ‘Termal Sağlık Turizminde Tedaviler ve Yaklaşımlar’ konularındaki oturumlar sırasıyla oturum konuşmacıları tarafından yapılan sunumlar ile katılımcılarla paylaşıldı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.