Zararları Ortaya Çıkmaya Başladı!

Zararları Ortaya Çıkmaya Başladı!

Zararları Ortaya Çıkmaya Başladı!

A+A-

Elektronik sigaraları zararsız sananlardan mısınız? Elektronik sigaralardaki nikotin bağımlılık yapıcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda başka hastalıklara da davetiye veriyor. Elektronik sigaranın zararları içindeki nikotinden kaynaklanıyor. Yapılan yeni bir araştırmaya göre, sağlıklı ve sigara içmeyen kişiler tek bir elektronik sigara tüketse dahi vücutlarında kalp hastalığını arttıran biyolojik işaretler ortaya çıkıyor. Amerikan Kalp Sağlığı Kurumu pek çok insanın inandığının aksine e-sigaralardaki nikotinin zararsız olduğunu reddederken, içenlerin sağlığını birden fazla şekilde tehdit ediyor.

 

Elektronik Sigaranın Zararları

Eskilerin kullandığı ‘İnsanlar nikotin bağımlılık yaptığı için sigara içer fakat katrandan ölürler’ sözlerini hatırlatan araştırmanın yazarı Holly Middlekauff, bu inanış yüzünden özellikle 70’li yıllarda nikotin sakızlarının ortaya çıktığını, bunlarla insanlara tedavi uygulandığını dile getirdi. Bugün ise elektronik sigaralar giderek yaygınlaşıyor ve insanlar daha zararsız olduğunu düşünüyor.

 

İşin aslı, elektronik sigaraların hâlâ bilinmeyen pek çok uzun süreli etkisi var. Middlekauff tarafından yayınlanan araştırmaya göre, bu şekilde bir nikotin tüketimi kalp hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Kalp ritminde düzensizlik, kalp krizleri ve ani ölümler elektronik sigara yüzünden de gerçekleşebilirken, vücudun kendini koruma mekanizması da dengesizleşiyor.

 

Elektronik Sigaralardaki Nikotin Zararlı

Elektronik sigara zararlı mı sorusunu son yapılan araştırma gözler önüne serdi. Araştırma tam olarak nelerin buna sebep olduğunu göstermemiş olsada e-sigara içinde bulunan nikotinin zararı ortaya çıktı.

 

Elektronik sigaralarda çok çeşitli maddeler, aroma vericiler bulunurken, aralarında nikotin de yer alıyordu. Ardından labaratuvara iki farklı grup alındı ve 30 dakika boyunca üç farklı e-sigara içtiler. Bir grubunki nikotinli, diğerininki ise nikotinsiz sigaralardı.

 

Sonuçlar açıklanırken, buna göre elektronik sigarayı zararlı hâle getiren madde nikotin oluyor ve sanıldığının aksine hiç de tehlikesiz değil.

 

Daha ileri bir tarihte elektronik sigaranın zararları hakkında daha net bilgilerin ortaya çıkacağı kesin.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.