Zafer Demokrasinin,Meydanlar Milletin Oldu

Zafer Demokrasinin,Meydanlar Milletin Oldu

Denizli’ de on binler 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda akın etti…

A+A-

15 Temmuz gecesi FETÖ’nün gerçekleştirmek istediği darbe girişimi, halkın meydanlara inmesiyle geri püskürtüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihe kara bir leke olarak geçen o gecede Türkiye’yi meydanlara inin çağrısı yapması üzerine milyonlar, günlerce demokrasi nöbeti tuttu. 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda İstanbul Yenikapı’da yapılan ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ ile eş zamanlı düzenlenen mitingde on binlerce Denizlili, 24 günlük demokrasi nöbetini taçlandırdı.

15 Temmuz gecesinde FETÖ’nün darbe girişimini tüm Türkiye’nin meydanlara inmesiyle geri püskürtüldü. Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçen o tarihte gece saatlerinde görüntülü konuşma teknolojisiyle canlı yayına bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye ‘Meydanlara İnin, Demokrasimize Sahip Çıkalım’ çağrısında bulundu. 79 milyon bu çağrıya anında cevap verdi. Her türlü görüşten milyonlar 81 ilde ‘Demokrasi Nöbeti’ne katıldı. Gündüz işine giden vatandaşlar geceden sabaha da meydanlarda nöbet tuttu. Denizli’de binlerce vatandaş 24 gün boyunca nöbetteydi.

MİTİNGLE DEMOKRASİ NÖBETİ TAÇLANDIRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ağustos’ta tüm siyasi partilerle birlikte herkesi İstanbul Yenikapı’da yapılacak mitinge davet ederek demokrasi nöbetinin taçlanacağını söyledi. Milyonlar Yenikapı’ya koşarken Denizli’de de İstanbul Yenikapı ile eş zamanlı olarak saat 17.00’demiting düzenlendi.

Mitinge Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekilleri Dr. Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, Cahit Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Kazım Arslan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Teoman Sancar, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cafer Birtürk ve sivil toplum örgütleri başkanları katıldı.

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NDEN MEYDANA YÜRÜDÜ

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Başkan Yardımcıları Hasan Kılıç, Yusuf Görgüç, Fatih Işık ve Ayhan Mazıoğlu, Merkezefendi Belediye meclis üyeleri, belediye personeli vatandaşlarla birlikte Merkezefendi Belediyesi’nden meydana kadar yürüdü. Düzenlenen mitinge katılan protokol üyeleri birer konuşma yaparak on binlerce Denizliliye seslendi.

BAKAN ZEYBEKCİ “BU MİLLET BİR DESTAN YAZDI”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda on binlere seslendi. Bakan Zeybekci, Türkiye’nin bir destan yazdığını anlattı. Bakan Zeybekci “15 Temmuz gecesi FETÖ’nün darbe girişimine karşı, milletimiz bir destan yazdı. Bu bir demokrasi destanıdır. Milletimiz tarihe adını bir kez daha altın harflerle yazdırdı. Milletimizin yazdığı destan birlik ve beraberlik destanıdır. O gün bir demokrasi devrimi yapıldı. Bu tarih ilelebet yaşayacak. Bu milletin evlatlarına kurşun sıkan o hainlerin şimdi cenazelerine giden yok. O hainler cezalarını mutlaka çekecek. Destan yazan milletimizden Allah razı olsun” dedi.

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU’NDAN DENİZLİ’YE TEŞEKKÜR

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçti. Bu tarihte TSK içerisinde FETÖ yanlısı bir grup askerin darbe girişimi Türkiye’yi karanlık bir geleceğe sürükleyecekti. Türkiye’nin milli iradesi olan ve zor şartlarda 23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milleti tarafından kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi uçaklarla bombalandı. Köprüde, caddelerde, meydanlarda 240 vatan evladı şehit oldu. Ancak Türk Milleti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Meydanlara İnin’ çağrısına kulak verdi. 15 Temmuz gecesi tankların önüne yatan insanlar, silahın karşısında duran insanlar vardı. 7’den 70’e her yaştan vatandaşımız sokağa çıktı. Günlerce meydanlarda nöbet tuttu. Onların bu gücü Türkiye’nin geleceğine bir kez daha doğru bir yol çizdi. Omuz omuza her görüşten insanımız demokrasimiz için meydanlardaydı. Darbeye hayır diyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’ da yapılan hainliğin, ülkemizin birliğini ve beraberliğine yönelik bir hareket olduğunu görmekteyiz. Ama bilinmelidir ki; bunu yapanlar bedelini çok ağır ödeyeceklerdir. Ülkemizde ne yazık ki asker kıyafeti içinde paralel örgüt çetelerinin, bu cennet vatanımızdaki kardeşliği bozmaya yönelik kalkışmasını, demokrasi nöbeti tutarak gerekli dersi yüce Türk milleti verdi. Bizler milletimizle gururlanıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.