Yusuf Garip: ''Herkes ortak tavır koymalı''

Yusuf Garip: ''Herkes ortak tavır koymalı''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, kadını dışlayan, hor ve hakir gören, kadına şiddet uygulayan anlayışı gündemden düşürmek gerektiğini ve bunun herkesin ortak görevi olduğunu söyledi.

A+A-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınlayan MHP’li Garip, Günümüzde kadınlara yönelik ekonomik istismarın, hor ve hakir görme gibi anlayışın, artan şiddet, taciz ve tecavüz gibi olayların artığına dikkat çekti. Garip,  “Kadın, hayatımızın yarısı değil bütünüdür. Çünkü kadınsız bir hayatın devamı mümkün değildir. Kadının olmadığı yerde eksiklik vardır. Kadın elinin değmediği iş yarımdır, kadın gözüyle bakılmayan eser, estetikten mahrumdur. Kadınsız dünya öksüzdür, boynu büküktür. Dolayısıyla hayatımızın tam merkezinde yer alan ve Cenab-ı Allah'ın ‘Ana' olarak erişilmesi mümkün olmayan bir makama layık gördüğü kadını el üstünde tutmak, onu başımızın tacı yapmak gerekirken yine ona hor bakmak kimsenin haddi değildir, haddi olmamalıdır. Hele hele kadına el kaldırmak ve ona şiddet uygulamak aklın, vicdanın kabul edeceği bir şey değildir. Artık, kadını dışlayan, hor ve hakir gören, kadına şiddet uygulayan bir anlayışı gündemden düşürmek hepimizin ortak görevidir" dedi.

Kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çeken Garip, "2010'da 217, 2011'de 252, 2012'de 165, 2013'de 214, 2014'de 294 kadın cinayeti yaşanmıştır. Bu cinayetler ülkemiz insanına yakışmamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle kadına yönelik şiddetin, istismarın olmadığı, dışlanmışlığın görülmediği, kadınların hak ve hukukunun en üst düzeyde savunulduğu ve uygulandığı bir dünya özlemini gerçekleştirmek için başta ülke yöneticileri olmak üzere herkesin kendisini sorumlu kabul etmesi gerektiğine inanıyorum. Vahşi cinayetlerle hayatını kaybeden bütün çocuklara, kadınlara Allah'tan rahmet diliyor, bütün kadınlarımızın gününü en içten duygularla kutluyorum” diye konuştu. MESUT GÜLER

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.