Yürekleri Dağlayan Bir Hikaye

Yürekleri Dağlayan Bir Hikaye

Denizli ilinin Çivril ilçesinde, eşi cezaevine girdikten sonra kalacak yeri olmayan 25 yaşındaki Aysun Gezgin, kızı, 2 yaşındaki Gülcan ve 7 aylık bebeği Muharrem’le beraber hurda bir otomobilde yaşıyorlar.

A+A-

Aysun Gezgin, ailesi ile Isparta ilinde yaşarken, eşi bir suçtan ötürü cezaevine girdi. Eşinin cezaevine girmesi ile kaldıkları evden çıkmak zorunda kalan Gezgin, bir tanesi 7 aylık 2 çocuğu ve kayınpederi Selahattin Gezginle kayınvalidesi Sultan Gezgin'i de yanına alıp Denizli'nin Çivril ilçesinde çobanlık yapan kayınbiraderinin yanına geldi. Kayınbiraderinin evinde yer olmadığını gören Aysun Gezgin, kayınpederi ve kayınvalidesini Akçaköy Mahallesi'nde cami için yapılan ve boş durumda olan 10 metrekarelik bir odaya yerleştirdi. Fakat kendisi ve 2 çocuğu için kalacak yer bulamadı. Gezgin, çareyi eşine ait hurda otomobilin içinde kalmakta buldu.

Bize Sahip Çıkın

Çocuklarını otomobilin içinde uyutan Gezgin, su ve tuvalet gibi gereksinimlerini ise camideki tuvaletten karşılamakta. Yemeklerini de yaktığı ateşte pişirmeye çalışıyor. Hurda toplayıp geçimini sağlamaya çalışan anne Gezgin, çocuklarıyla otomobilin içinde kaldıklarını, eşinin cezaevine girmesi ile sahipsiz kaldıklarını, eşinin kardeşinin yanına geldiklerini ama onların durumunun kötü olduğunu ve kalacak yerlerinin olmadığını, köylünün verdiği odaya baba ile annesini yerleştirdiklerini, ama kendisinin çocuklarla arabanın içinde yatmak zorunda kaldığını, kayınbiraderinin de kurduğu çadırın içinde yaşadığını, hiçbirini geliri olmadığını, sağlık güvencesinin olmadığını, kaldığı yerde banyo tuvalet olmadığını, caminin tuvaletini kullandıklarını ve kendilerine sahip çıkılmasını istediklerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.