YSK'dan son dakika İYİ Parti seçim kararı!

YSK'dan son dakika İYİ Parti seçim kararı!

YSK Başkanı Sadi Güven, İYİ Parti'nin erken seçime katılıp katılamayacağı konusunda son kararı Yargıtay'ın vereceğini söyledi.

A+A-

YSK Başkanı Sadi Güven, İYİ Parti'nin erken seçime katılıp katılamayacağı konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Erken seçim kararı sonrasında, "İYİ Parti seçime girebilecek mi?" sorusuna YSK Başkanı, "Şu an bu sorunun cevabını bende bilmiyorum." diyerek yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararı sonrasında YSK Başkanı Sadi Güven, İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği konusunda, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gerekli olan tüm evrakları alacağız. Şu an buna bende cevap veremem." dedi.

Sadi Güven açıklamasında, "TBMM'den milletvekili seçiminin yenilenmesi adına yasa çıkmasını beklemekteyiz. Bu yasa çıktığı zaman Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte bunu da gerçekleştireceğiz. YSK olarak biz her zaman seçime hazırız. En az iki seçim kadar malzememiz bulunuyor. Hazırlıklarımız tamamdır."

Kararı Yargıtay Verecek

"Bugün itibarı ile seçim takvimi hazırlıklarını başlatmış bulunmaktayız. Bir iki gün içerisinde her şey daha da netleşecek. İYİ Parti konusunda da son karar Yargıtay'dan gelecek olan dosyalara bağlıdır." ifadelerine yer verdi.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Dr. Aytun Çıray, "İYİ Parti'nin 10 Haziran itibarı ile seçime girebileceği en yüksek yargı organı tarafından tescil edilmiştir. Kimse merak etmesin." şeklinde yorumlarda bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.