YSK 24 Haziran seçimleri milletvekillerinin illere göre dağılımı

YSK 24 Haziran seçimleri milletvekillerinin illere göre dağılımı

24 Haziran tarihinde yapılacak erken seçimde YSK, 600 milletvekilinin 81 ile göre dağılımını gerçekleştirdi.

A+A-

24 Haziran tarihinde yapılacak erken seçimde Denizli'den çıkacak olan milletvekili sayısı belli oldu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminde aday olacakların emeklilik ve ayrılma esasları ile seçim çevreleri ve milletvekili sayısına ilişkin kararları, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında resmen yayınladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan yazıda; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 76'ncı maddesinin son fıkrasına göre, hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve silahlı kuvvetler mensuplarının görevlerinden çekilmedikçe aday olamayacakları ve milletvekili seçilemeyecekleri belirtildi.

Kamu görevinden emekli olarak adaylık başvurusunda bulunacaklar için de emeklilik dilekçesini verecekleri son tarih 26 Nisan olarak belirlendi.

YSK, 600 milletvekilinin 81 ile göre dağılımını da gerçekleştirdi. 36 milletvekili olan Ankara 2, 20 milletvekili olan Bursa 2, 98 milletvekili olan İstanbul , ve 28 milletvekili olan İzmir ise 2 seçim çevresine bölündü.

Denizli ise bu seçimde 8 milletvekili çıkaracak.

YSK Milletvekili Listesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.