Yazın En Büyük Sorununu Konuştular

Yazın En Büyük Sorununu Konuştular

Denizli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Vali Hasan Karahan başkanlığında bir araya geldi.

A+A-

2018 yangın sezonunda yapılacak olan çalışmalar ile alakalı “Yangın Protokolü Komisyon Kararı” imzalandı ve komisyon üyeleri, 2018 senesinde orman yangınları ile mücadelede ile alakalı alınacak olan kararlar konusunda fikir alışverişi yaptılar.

 

Denizli Orman bölge Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya, Valimiz Hasan Karahan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutan V. Albay Mehmet Baykal, İl Emniyet Müdürü Vekili Erdinç Gündüz, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, DSİ 212. Şube Müdürü Mehmet Hakan İlhan, Karayolları 27. Şube Şefi M. Sait Arıduman ile komisyonun diğer üyeleri katılımda bulundu.

 

Toplantıda, ormanlık alan yönünden bakımından 590.989 ha ormanlık alanı ile Türkiye ortalamasının üzerinde olan Denizli'nin, yüzölçümünün % 48'inin ormanlık alan olduğu belirtilirken, orman yangınları konusunda riskli bölgeler içerisinde bulunan Denizli'de, orman yangını sezonunda yapılacak olan çalışmalar ile ilgili kararlar ele alındı.

 

Orman ve Su İşler Bakanlığı’nın son senelerde çok önemli çalışmalar yaptığını hatırlatan Vali Karahan, Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarının azımsanmayacak seviyede olduğunu belirtti. Çıkan orman yangınlarının büyük bir kısmının ihmalden kaynaklandığını belirten Vali Karahan, orman varlıklarına milletçe sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

TEDBİRLER ÇOK ÖNEMLİ

Vali Hasan Karahan yaz sezonu başlamadan evvel alınacak tedbirler ile alakalı görüş bildirmek ve alınması gereken önlemleri kararlaştırmak için toplandıklarını söyleyerek ormanların Denizli ve ülke adına çok önemli olduğunu, alınacak tedbirlerle kayıpların en aza indirilebileceğini ve Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu ile belli tedbirlerin geliştirilmesine çalıştıklarını, bu toplantının başarılı olmasını, alınacak kararların hayırlı olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

 

Toplantıda orman yangınları bakımlarından riskli bir döneme girildiği,  bu dönemde Denizli’nin sınırları içinde 01 Haziran - 31 Ekim 2018 tarihlerinde ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek atılması, dilek feneri vb. adı altında satılan, havada uzun mesafeler uçabilen ve düştüğü yeri yakma özelliğine sahip nesnelerin satışı ile kullanımının yasaklanmasına kararı alındı.

 

1 Haziran'dan sonra yasak olan dilek fenerlerini satan ve kullananlara yönelik yasal işlem yapılacağı da eklendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.