YAZ-AR-BİR Şiir Etkinliği Düzenledi

YAZ-AR-BİR Şiir Etkinliği Düzenledi

YAZ-AR-BİR Şiir Etkinliği Düzenledi

A+A-

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) ’nin Denizli Türk Ocakları katkısıyla düzenlediği Denizli Şiir Günleri’nin onuncusu yapıldı. “Şiirini al da gel!” alt başlığı altında düzenlenen etkinlikte şairler kendilerine ait şiirleri okudular.

Denizli Türk Ocakları Salonu’nda yapılan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Betül Yatağan’ın sunduğu programın açış konuşmasını YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu yaptı. Abdülkadir Uslu, gelenekselleşmiş olan Denizli Şiir Günleri’ni devam ettireceklerini belirterek yeni projelerden bahsetti.

Başkan Uslu: “Her ayın ilk Cumartesi günü Denizli Şiir Günleri devam edecek. Her ay diğer üç Cumartesi günü ise atölye çalışmalarımız devam edecek. Teorik ve teknik bilgilerden öte uygulamaya ağırlık vereceğimiz bir dönem başlıyor. Konusunda belli bir noktaya gelmiş olan ustalarımızı, üstatlarımızı her hafta misafir etmek arzusundayız. Onların tecrübelerinden, tavsiyelerinden yararlanmak istiyoruz. Bunun yanında yazım ve imla kuralları ile ilgili çalışmalarımız da devam edecek.”dedi.

Abdülkadir Uslu, Türk Ocakları ve benzer sivil toplum örgütleriyle, kurumlarla da ortak çalışmalarının devam edeceğini anlattı, yeni göreve gelen Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Bahadır Baylan’ı kutladı, başarılar diledi.

Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Bahadır Baylan, görevi bırakan Türk Ocağı başkanı Adem Süpçin’den sonra yönetim kurulunun değerlendirmesiyle görevi devraldığını belirtti.

Türk Ocakları Başkanı Bahadır Baylan: “Abdülkadir başkanla konuştuk faaliyetlerimiz devam edecek. Bizi değerli görüp burada çalışmalarınızı sürdürdüğünüz için hepinize teşekkür ederim. Ben sözü fazla uzatmak istemiyorum, siz değerli şairlerimizin şiirlerini dinlemek için sabırsızlıkla bekliyoruz. Hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Denizli ve ilçelerinden katılan şairler kendi şiirlerini yorumladılar. Etkinliğe katılan şairler şu isimlerden oluştu: Ali Tuluk, Abdullah Aksoy, Musa Soyuçok, Mehmet Kılıç, Arzu Özkan, Mehmet Aslan, Ezgar Ergün, Ahmet Çölgeçen, Mehmet Dağal, Özcan Gözen, Mustafa Demirci, Reyhan Pervanlar Karaalp, Hüsamettin Tat,Yusuf Kabukçu, İsmail Gökçe, Kadir Yatağan, Mustafa Durul ve Ülkü Çetinkaya.

Şairlerin yanı sıra Türk halk müziği sanatçıları Veli Kılıç ve Mehmet Dağal da sazlarıyla sesleriyle etkinliğe tat kattılar. Kılıç ve Dağal anonim türkülerin yanı sıra kendi bestelerini de seslendirdiler.

Etkinlik sonrasında, şair ve sanatçıların katılım belgelerini Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Bahadır Baylan verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.