YAZ-AR-BİR 18. Denizli Şiir Gününü Yaptı

YAZ-AR-BİR 18. Denizli Şiir Gününü Yaptı

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin (YAZ-AR-BİR) Türk Ocakları Denizli Şubesi’nin katkıları ile düzenlenen Geleneksel Denizli Şiir Günü’nün 18.si yapıldı.

A+A-

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamış olan programda açılış konuşmasını YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu yaptı. Uslu yaptığı konuşmasında: “Gelenekselleştirdiğimiz Denizli Şiir Günü programının 18.incisinde birlikteyiz. Bu etkinliğin devam etmesi özellikle sizin özverinizle devam ediyor. Uzaklardan gelen üyelerimiz var, Hollanda’dan gelen Mahmut Uludağ ve İstanbul’dan gelen Mustafa Nadir Önay var. Hoş geldiniz. Hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.

İstanbul’da yaşayan Denizlili Tv programı yapımcısı, yönetmen, araştırmacı, yazar Mustafa Nadir Önay şiir üstüne kısa bir konuşma yaptı. Mustafa Nadir Önay Denizli ilinde belirlenen en eski ilk iki şiirden bahsetti. Önay: “En eski şiirlerden ilki anonimdir, şairi belli değildir. Avşar Beyleri’dir. 1300 yıllara aittir. Dede Korkutvari Manasvari bir destan şiirdir, 8 kıtası eczacı Ekrem Baykara tarafından derlendi. İki dörtlüğü de bestelendi.

İkincisi ise Hatipoğlu’dur. Hatipoğlu Necatibeyvari bir şairdir. Honazlı bir hemşerimizdir. O dönemde şairler farsça ve Arapça ağırlıklı yazarlardı ama Hatipoğlu ilk Türkçe söyleyen şiiri Türkçeleştirendir. Bu iki şiir en eski iki kaynaktır.” şeklinde konuştu.

Atölye İle Yoğun Eserler

Abdülkadir Uslu, dernek çatısı altında yapılmış olan atölye çalışmalarının yararlarını gördüklerini, üyelerinin daha kaliteli daha yoğun eserler ürettiklerini ifade etti. Diğer illerdeki dernek ve topluluk üyeleriyle de olumlu ilişkileri olduğunu ve ortak projeler üzerinde çalıştıklarını ekledi. Türk Ocakları Denizli Yönetim Kurulunu da desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Sunuculuğunu Betül Yatağan’ın yapmış olduğu programda öğrenciler Melis Kuzu ve Esma Nur Çomak şiirlerini paylaştılar.

“Şiirini Al da Gel” çağrısına uyan şairler: Hüsamettin Tat, Ali Tuluk, Melahat Kuzu, Mehmet Aslan, Musa Soyuçok, Mahmut Uludağ, Mehmet Dağal, Sadık Dağdeviren, Mustafa Demirci, Kadir Yatağan, Selamettin Arıkan, Yusuf Kabukçu, Ülkü Çetinkaya, İsmail Gökçe, Hasan Kallimci, Serdar Gedizlioğlu, Reyhan Pervanlar Karaalp, Mehmet Akdağoğlu, Ahmet Çölgeçen kendi şiirlerini okudular.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Aşık Mehmet Dağal da anonim ve kendi bestesi olan türküleriyle programda yer aldı. Şiirler okunduktan sonra YAZ-AR-BİR Genel Başkanı katılımcılara katılım belgelerini sundu.

19. Denizli Şiir Günü 5 Ocak Cumartesi günü saat:13.00’te Denizli Türk Ocakları Salon’unda yapılacak.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.