Yasin Öztürk O Maddeleri Hatırlattı

Yasin Öztürk O Maddeleri Hatırlattı

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk , cevaplanmayan , yazılı soru önergeleri hakkında Meclis Başkanı’na bir soru önergesi verdi.

A+A-

Yasin Öztürk, yeni yasama döneminin başından beri Bakanlar tarafından Anayasal süresi içerisinde cevaplanmayan , yazılı soru önergeleri ile alakalı TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması istemi ile bir yazılı soru önergesi verdi .

O Maddeleri Hatırlattı

Anayasanın 98. maddesinde "TBMM; yazılı soru yollarıyla bilgi edinme ve denetleme yetkisini kullanır. Yazılı soru, yazılı olarak en geç 15 gün içinde cevaplanmak üzere, milletvekillerinin, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlara yazılı olarak soru sormalarından ibarettir" yazdığını ve Meclis İçtüzüğünün 99'uncu Maddesinde; "Yazılı sorular, Cumhurbaşkanı yardımcıları veya bakan tarafından gönderildiği tarihten itibaren en geç on beş gün içinde cevaplandırılır. Tatil ve ara vermede de yazılı soruların havale işlemi yapılır, bu halde onbeş günlük süre tatil ve ara vermeden sonra başlar." hükmünün açıkça yer aldığını ifade eden Öztürk, verdiği yazılı soru önergelerin cevaplandırılmasının yasal süreleri içinde yapılmadığını belirterek şu soruları sordu:


 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.