Yasin Öztürk Eksikleri Gündeme Taşıdı

Yasin Öztürk Eksikleri Gündeme Taşıdı

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk sağlık sektörü üyelerine verilen yıpranma payındaki eksiklikleri Meclis gündemine taşıdı.

A+A-

Meclis’te aktif siyaset sürdüren İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk 57. Soru önergesini de verdi. Bugüne kadar pek çok sorunu dile getiren Yasin Öztürk son soru önergelerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt’e sağlık sektöründeki eksiklikler ile alakalı sorular yöneltti.

Ülkede sağlık çalışanları verdikleri hizmet bakımından zor ve sorunlu bir çalışma alanında hizmet verildiğini, sağlık hizmetinin doğası gereği doğrudan insan hayatını ilgilendiren hizmetler olduğu ve süreklilik arz ettiğinden pek çok riski barındırdığı için yıpratıcı meslek kabul edildiği 3 Ağustos 2018 tarihli 30498 sayılı resmi gazetede 7146 sayılı kanunda 11. maddede fiili hizmet süresi zammı (yıpranma payı) olanlar kapsamına sağlık meslek mensuplarının da dahil edildiği, 31.05.2006 tarihli 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunun 40. maddesi 20 numaralı sırada 1219 sayılı kanun, 6283 sayılı Hemşirelik kanunu, 6197 Eczacılar ve Eczaneler hakkında kanun kapsamında sağlık meslek mensubu sayılan ve insan sağlığı için koruyucu, teşhis, tedavi ve rehabilite edici hizmetlerde çalışanlar diye tanımlanan mesleklere 360 gün için eklenen fiili hizmet süresi 60 gün olarak belirtildiği ifade edilerek şu sorular yöneltildi.

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.