Yarın Ülkesine Gönderilecek

Yarın Ülkesine Gönderilecek

Denizli ilinin Pamukkale ilçesindeki Dinamit Tepe'den tandem (ikili) atlayış yaparak yere çakılan yamaç paraşütünde hayatını kaybeden Güney Koreli turist 28 yaşındaki Seo Yun Seok'un, pilot hatası sonucunda vefat ettiği iddia edildi.

A+A-

Yamaç paraşütü pilotluğu yapan Nazmiye Sevda Ağda, dün saat 15.30'da, Güney Koreli turist Seo Yun Seok ile Pamukkale ilçesindeki Dinamit Tepe'den tandem atlayışını gerçekleştirdi. Bir zaman havada kalan ikili, inişe geçerken, paraşütün kanadının biri kapanınca yere çakıldılar. Koreli turist Seok ve pilot Ağda, yaralandılar ve ambulans ile Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmak istenirken Seok, yolda hayatını kaybetti. Bacaklarında kırık olan Ağda ise hastaneye götürülüp tedaviye altına alındı.

YARIN ÜLKESİNE GÖNDERİLECEK

Hayatını kaybeden Seok'un, bugün Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp morgunda otopsisi gerçekleştirildi. Otopsi neticesinde, Seok'un almış olduğu darbeye bağlı olarak beyin kanaması ve iç kanama geçirip öldüğü tespit edildi.  Cenazenin alınması için Güney Kore Konsolosluğu’nca Antalya ilinde Denizli'ye cenaze aracı sevk edildi. Otopsi işlemlerinden sonra Seok'un cenazesi, Antalya ilinde sevk edildi ve yarın uçak ile Güney Kore'ye gönderilecek.

İNCELEMEYE GÖRE PİLOT HATASI

Jandarma ekiplerinin başlattıkları soruşturma çerçevesinde Koreli Seok'un ölümüne pilot hatasının yol açtığı öne sürüldü. Yamaç paraşütü pilotu Ağda'nın iniş esnasında yapmaması gereken Rakkas (Wingover) olarak bilinen havada pilotun ve paraşütün farklı yerlere gitmesi Wingover hareketini yapmış olduğu, bu sebeple paraşütün bir kanadının kapandığı ve yere çakıldıkları ifade edildi. Bölgede uçuşlar geçici süre ile durduruldu.

RAKKAS HAREKETİ NEDİR?

Rakkas diye de bilinen Wingover hareketi, pilotların en sevdikleri hareketlerdendir. Kubbenin frenlerin yardımı ile sağa ve sola hızlı bir biçimde sallandırılması ile çöküşün arttırılması halidir. Daha çok gösteri veya zevk için yapılmaktadır. Tam olarak bir wingover hareketinin yapılabilmesi için bu hareketin defalarca kontrollü olarak çalışılması gerekmekte.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.