MHP'nin Af Teklifi Meclis'te

MHP'nin Af Teklifi Meclis'te

MHP’nin Meclis'e sunacak olduğu af teklifinin detayları belli oldu.  Af taslağının ayrıntılarını MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız açıkladı.

A+A-

Yapılan açıklamaya göre af teklifinin yasalaşması durumunda 162 bin 989 hükümlünün durumunda düzenleme gerçekleştirilecek. Yıldız, genel merkezde yapmış olduğu açıklamasında, kanun teklifini yarın TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını belirtti.

Yıldız, af teklifinin kapsamayacağı suçlardan da bahsetti. MHP'nin Meclis’e yarın sunacağı  teklifine göre, ‘Cinsel saldırı, soykırım, kasten öldürme, çocuk istismarı” gibi konuların yanında, devlete, hükümete, milli savunmaya, Orman Kanunu'na ve Atatürk aleyhine işlenen suçların da istisna olacağını ifade edildi.

ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLARDA AF YOK

Şartlı salıvermeden yararlanamayacak suçlar şu şekilde:

Açıklamaya göre şu suçlar şartlı salıvermeden yararlanamayacak: Soykırım suçu, insanlığa karşı işlenmiş suçlar, örgüt, kasti adam öldürme, kasten öldürmenin nitelikli halleri, insan üzerinde yapılan deney, organ veya doku ticareti, işkence, sonucu sebebi ile ağırlaşmış işkence, eziyet, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, reşit olmayan ile cinsel ilişki, cinsel taciz, devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak, düşman ile iş birliği yapma, devlete karşı savaşa tahrik etme, temel milli yararlara karşı etkinlikte bulunmak için yarar sağlama, yabancı devlet aleyhine asker toplamak, devletin güvenliği ile alakalı belgeler, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, siyasal veya askeri casusluk, devletin güvenliğini ve siyasal yararları ile alakalı bilgileri açıklama, gizli kalması gerekli olan bilgileri açıklama, devletin güvenliği ile alakalı belgeleri bulundurma suçları ile Terörle Mücadele Kanunu çerçevesindeki suçlar, Orman Kanunu'ndaki suçlar ve Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.