Yaralanma Vakaları Gittikçe Artıyor

Yaralanma Vakaları Gittikçe Artıyor

Tavas Devlet Hastanesi’nde göreve başlamış olan Ortopedi Travmatoloji ve Spor Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cüneyt Ermol, spor yapan kişilerde çok sık rastlanan ön çapraz bağ yaralanmalarının ve tedavileri ile alakalı bilgilendirme yaptı.

A+A-

Spor yapan insan sayısının hızlı bir şekilde artması nedeni ile diz bağ yaralanma sıklığının da gittikçe arttığını ifade eden Dr. Ermol; ön çapraz bağın, diz ekleminin içerisinde ve ortasında yer alan ve birbirini çaprazlamış olan iki bağdan bir tanesi olduğunu, bacak kemiğinin uyluk kemiğine göre anormal bir biçimde öne doğru yer değiştirmesine engel olan en önemli yapı olduğunu, ön çapraz bağın kopmasının dizde en sık görülen ciddi bağ yaralanması olduğunu, futbol, basketbol gibi yüksek tempolu sporlarda genelde sabit ayak üstünde vücudun ani dönme hareketi esnasında meydana geldiğini ve genelde bir darbe veya temasın söz konusu olmayabileceğini, ön çapraz bağ yaralanması esnasında dizde ani bir kopma hissiyle beraber şiddetli bir ağrının ortaya çıktığını, şişlik meydana geldiğini ve ağrı ve şişliğe bağlı olarak da dizde hareket kısıtlılığının oluşup topallamanın ortaya çıktığını söyledi.

 

Ön Çapraz Bağ Yırtılması Teşhis ve Tedavisi

Ermol, travma hikayesi ile beraber fiziki muayenenin ardından MR ve röntgen tetkiklerin istenip tanının kesinleştirildiğini, ön çapraz bağ yırtılması vakalarında uygulanan tedavide hastanın yaşının, aktivite düzeyinin ve mesleğinin belirleyici bir rol oynadığını, genç ve sporla uğraşan kişilere ameliyat önerilirken; orta yaş ve üstündeki aktif yaşam tarzına sahip olmayan kişilerde ameliyatsız bir tedavi yönteminin uygulanabildiğini ifade etti.

 

“Tavas DH’de Tüm Ortopedi Ameliyatları Başarıyla Yapılıyor”

Op. Dr. Cüneyt Ermol, Tavas Devlet Hastanesi’nde her türlü ortopedi ameliyatlarının başarılı biçimde yapılabildiğini ifade etti. Ermol, hastanede diz, kalça protezi ameliyatları, el ve ayak cerrahisi ameliyatları, artroskopik (kapalı) diz, omuz ve ayak bileği ameliyatlarının, her türlü kırık ameliyatlarının, ön çapraz bağ ameliyatlarının, sporcu ve yaşlı sorunlarına yönelik operasyonların rahat bir şekilde yapılabildiğini sözlerin ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.