Yangının Acı Bilançosu

Yangının Acı Bilançosu

Denizli ilinin Pamukkale ilçesi Akhan Mahallesi'nde dün yakılan anızdan çıkarak rüzgarın etkisi ile ormanlık alana geçen yangının boyutu gününü ağarması ile meydana çıktı.

A+A-

Pamukkale ilçesi Akhan Mahallesi'nde dün saat 14.30 sularında, bir tarlada anız yakılırken başlayan yangın, rüzgarın da etkisi ile ormanlık alana sıçramıştı. Şiddetli rüzgar sebebi ile yangın, Akhan ile Karakurt mahalleleri arasındaki genç ormanla çalılık ve ekili alana doğru ilerlemişti. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 20 arazöz, 3 iş makinesi, 70 orman işçisi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 10 itfaiye aracı, Pamukkale Belediyesi'ne ait sulama tankerleri karadan; Muğla'dan gelen 3 helikopterle 1 amfibi uçak ise havadan yangını söndürmek için çabalamışlardı. Yangın bölgesine Gökpınar Barajı'nın yakın olmasının, söndürme çalışmalarına katkı sağladığı ifade edildi. Yangın yaklaşık 4 saat devam eden çalışma sonucunda kontrol altına alındı.

Arılar Telef Oldu

Yangında çoğunluğu çalılık ve ekili arazi olmak üzere toplamda 100 hektarlık alan yanıp  zarar gördü. Yangında çok sayıda arı kovanı  ve binlerce arı telef oldu.


Yangının tamamen kontrol altına alınarak söndürülmesine rağmen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, halen bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyorlar.  Bazı bölgelerde yer yer görülen kıvılcımlar ve bunların rüzgarın da etkisi ile yayılıp büyüme ihtimaline karşı, yangın söndürme işçileri soğutma yapıyor.

Bölgede tarlasının bir bölümü zarar gören çiftçi Muhammet Kaygısız, ayrıca yaklaşık 2 bin saman balyasının yandığını belirtti.

Olay ile alakalı polis ekiplerince gözaltına alınan M.Y. ise ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.