Yabancı Sermaye Geliyor

Yabancı Sermaye Geliyor

Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclisi, aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Salih Sarıkaya tarafından yönetilen DTO 2018 Yılı Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda, odanın bir aylık faaliyetiyle gelecek döneme dair teklifleri ele alındı.

A+A-

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan toplantıda, bir sunum eşliğinde ekonomideki son durumla güncel gelişmeler hakkında konuştu. 24 Haziran’da yapılan seçimden, Türkiye’nin idari ve hukuki yapısını tekrardan biçimlendirecek, bürokrasiyi azaltarak karar almayı ve icraatı hızlandıracağı tahmin edilen bir sürecin önünün açılmasının öngörüldüğü bir neticenin çıktığını belirtti. Yarışta bulunan isimlerle vatandaşlık görevini yerine getirip oyunu kullanıp tercihini ortaya koyan seçmenleri tebrik eden Başkan Erdoğan, piyasalarda görülen bekle ve gör yaklaşımının, seçim sonuçlarının ortaya çıkması ile yerini iyimserliğe bıraktığını, yeni hükümetin oluşturulması ile güven verici ortamın daha da büyük bir hızla gelişmeye başlayacağını söyledi. 

İHRACAT, 2018’İN İLK 4 AYLIK DÖNEMİNDE %20,1 ARTTI

Başkan Erdoğan, Mayıs sonu itibarı ile senenin ilk 5 aylık döneminde, Denizli’nin ihracatının 2017’nin aynı dönemine göre, yüzde 19.68 oranında artış gösterdiğini ve1 Milyar 412 Milyon 417 Bin Dolar olduğunu, en fazla ihracatın, sırası ile İngiltere, Almanya ve İtalya’ya yapıldığını, ihracat yapılan sektörlerin en başında, 452 Milyon 20 Bin Dolar’la hazır giyimin ve konfeksiyonun olduğunu dile getirdi.

TEŞVİKLER, İSTİHDAMA DÖNÜŞÜYOR

Denizli’nin istihdam oranlarından da bahseden Erdoğan, şubat sonu itibarı ile 4/a çerçevesinde kayıtlı istihdamın, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2.67 oranında artış ile 223 bin 100 kişi olarak kayıt altına alındığını, ayrıca yılbaşından beri ilk 5 aylık dönemde Denizli’ye 44 adet yatırım teşvik belgesi verildiğini, bunun mali değerinin, 322 Milyon Türk Lirası olduğunu, bu belgelerin 21 adedinin imalat, 8 adedinin hizmetler, 3 adedinin enerji, 8 adedinin madencilik, 4 adedinin de tarım faaliyetleri için alındığını söyledi.

KARŞILIKSIZ ÇEKTE İYİLEŞME DEVAM EDİYOR

Meclis üyelerine karşılıksız çeklerdeki iyileşme durumunun  sürdüğünü de belirten DTO Başkanı Uğur Erdoğan, 2017’nin mayıs sonu itibarı ile 2.441 olan karşılıksız çek adedinin, 2018’in aynı döneminde bir evvelki seneye göre yüzde 37,20 oranında azaldığını ve 1.533’e kadar gerilediğini ifade etti.

DENİZLİ’DEKİ YABANCI SERMAYELİ ŞİRKET SAYISI 99’A YÜKSELDİ

Başkan Erdoğan, şehirdeki yabancı ortaklı şirket sayısının 99’a kadar yükseldiğini, 2018’in mayıs ayının sonu itibarı ile senenin ilk 5 ayında Denizli’de, 12 tanesi limited şirket, 2 tanesi de anonim şirket olmak üzre toplamda 14 tane yabancı sermayeli şirketin kurulduğunu, Tekstil, bilgisayar programlama, kafeterya işletmeciliği, inşaat, çağrı merkezi vb. sektörlerdeki şirketlerin tabiiyetleriyse Suriye, İsveç, İran, İspanya, İsrail, Irak ve Almanya olduğunu, Türkiye’de son bir senelik dönemde, yüzde 95 oranında bir artı ile 9.249 yabancı sermayeli şirketin kurulduğunu, bu şekille gelen yabancı sermayenin toplamının 6 Milyar 99 Milyon 923 Bin TL olduğunu, son 1 senede Denizli’de kurulan yabancı sermayeli şirket sayısınınsa yüzde 135 artış ile 33’e ulaştığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.