Wikipedia Türkiye’yi özlemiş

Wikipedia Türkiye’yi özlemiş

Wikipedia’nın Türkiye için yapmış olduğu video bir anda sosyal medyayı kasıp kavurdu. İşte detaylar…

A+A-

Yaklaşık bir senedir Türkiye'den erişime kapalı olan Wikipedia bu garip duruma bir video ile tepkisi koydu. Wikipedia'nın sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunulan videoda "Türkiye'yi özledik" mesajı verildiği görüldü...

Bilindiği gibi yaklaşık bir senedir Wikipedia erişimi Türkiye’de kapalı. Sık sık gündeme gelen Wikipedia ile alakalı yapılan açıklamalarda yetkililer bazı kriterlere atıfta bulunmuşlardı. Wikipedia’dan geçtiğimiz günlerde ilginç bir video geldi.

“TÜRKİYE OLMADAN DÜNYA KAYBEDER”

 

Videoda başta Anıtkabir olmak üzere Türkiye'nin özellikle yurtdışında en çok bilinen bölgelerinden görüntüler paylaşılan Wikipedia videosunda, “Türkiye olmadan Dünya kaybeder” ifadesine yer verildi.

 

Ayrıca videoda Dünyanın değişik ülkelerinden farklı diller ile “Türkiye'yi özledik” diyen insanlara da yer verildi. Wikipedia’nın Twitter hesabından atılan diğer tweetlerde ise, Türkiye halkı ile dayanışmamız süreceği mesajı verildi.



Wikipedia Neden Kapatıldı?

Wikipedia’nın neden kapandığı ile alakalı resmi bir kaynaktan açıklama yapılmamasına rağmen iddialara göre teröre destek veren içerikler sebebi ile erişim engeli uygulanması kararlaştırıldı. Ayrıca sitede bulunan Türkiye’yi DAEŞ terör örgütü ile aynı konumda gösteren içeriklerin de kaldırılmaması tersine Wikipedia tarafından koruma altına alınması sebebi ile erişim engeli geldi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.