Veliler Çocuklarını Okula Göndermedi

Veliler Çocuklarını Okula Göndermedi

Veliler Çocuklarını Okula Göndermedi

A+A-

Acıpayam’da bir mahalle halkı tepki amacıyla öğrencilerini okula göndermediler.

İlçeye bağlı Yumrutaş mahallesinde iddiaya göre sayı yetersizliğinden dolayı sınıfların birleştirilmesine tepki gösteren veliler bugün öğrencilerini okula göndermediler ve yarında göndermeyeceklerini söylediler.

Yumrutaş İlkokulunda 1-2 ve 3-4 sınıflar sayı yetersizliğinden dolayı birleştirildi ve bu şekilde eğitime başlandı.

ÖĞRENCİLER İSTEMEDİ

Birleştirilmiş sınıflarda eğitime başlanmasının ardından öğrenciler bu şekilde verilen derslerden bir şey anlamadıklarını ailelerine ilettiler. Aileler de durumu öğrenince soluğu okulda aldılar ve konuyu anlamaya çalıştılar. Ancak yönetmelik gereği sınıflarda yeterli sayıya ulaşılamadığı için bu yola başvurulduğunu öğrendiler.

VELİLER ÇOK TEPKİLİ

Birleştirilmiş sınıflardaki eğitime çağ dışı olarak değerlendiren veliler konunun yeniden değerlendirilmesi ve her sınıfın ayrı eğitim görmesi amacıyla girişimde bulundular ve sıkıntılarını Acıpayam Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanı ile görüşerek çare aradılar.

ÖĞRENCİLERİ GÖNDERMEDİLER

Gerekli düzenlemenin yapılarak her sınıfın ayrılmasıyla birlikte eğitime başlanıncaya kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini aktaran veliler yetkililerin bu duruma el atmasını istediler.

Yumrutaş Mahallesi Muhtarı Murat Özkan konuyla ilgili olarak “Sınıfların birleştirilmesi öğrenci ve veliler arasında tedirginlik yarattı. Veliler bu konuya çok tepkili. Çare için İlçe Kaymakamına, İlçe Milli Eğitim Müdürüne ve Belediye Başkanına iletildi. Ancak olumlu bir cevap alamadık. Her sınıfın 10 kişi olması gerektiği söylendi. Toplam sayı da 40 olması gerekiyormuş ancak 34 öğrenci var. Yani 6 öğrenci eksik geldiği için bu yöntem uygulanmakta. Biz eski sistemi istiyoruz. Gerekirse 6 öğrenci bir başka yerden temin edilebilir. Konunun yetkililer tarafından kısa sürede çözülmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ HERŞEYDEN ÖNEMLİ

Öğrenci velilerinden Kudret Günay’da birleştirilmiş sınıflardan dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi ve geçen yılda eksik öğrenci olmasına rağmen idare edildiğini belirtti ve öğrencilerinin eğitiminin aksamamasına istedi.

Kaynak:Acipayam Gazetesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.