Vatandaşlığı Kanunundaki Değişiklik Resmi Gazete'de

Vatandaşlığı Kanunundaki Değişiklik Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'de yayımlanmış olan Türk Vatandaşlığı Kanununda yapılan değişikliğe göre, 250 bin dolarlık taşınmazın peşin olarak satışının vaat edilmesiyle vatandaşlık kazanımı sağlanabilecek.

A+A-

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanması ile alakalı yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair kanun, Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Bundan sonra noter sözleşmesyle ev alan yabancıya vatandaşlık verilebilecek. Daha evvel yabancılara vatandaşlık verilmesi sınırı 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmüştü ve karar Resmi Gazete’de yayımlanıp  yürürlüğü girmişti.

Cazip Hale Geldi

Yeni yönetmelik bugünden itibaren uygulanmaya başlandı.  Yani bundan sonra noterden konut satışı için sözleşme düzenleyen ve en az 250 bin dolarlık konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesinin önü resmen açıldı.  Bu karar ile yabancılara konut satışının daha cazip hale getirildiği ifade edildi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında bulunan  Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanması ile alakalı yönetmelikte değişiklik yapan yönetmeliğe göre, bahsi geçen tutarda taşınmazın peşin olarak satışının vaat edildiğine dair noterden düzenlenen sözleşmenin 3 sene süre ile devri ve terkini yapılamayacağı taahhüdü ile tapu siciline şerh edilmesi de vatandaşlık kazanımı için yeterli olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.