Valilikten "Huzur Evi" Açıklaması

Valilikten "Huzur Evi" Açıklaması

Dün Çal’da açılan ama bir sene önce yapıldığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açılmadığı iddia edilen huzur evi ile alakalı valilikten bir açıklama geldi.

A+A-

Açıklamada Çal İlçesinde Hayırsever Hasan Erdoğan’ın yaptırdığı huzurevi binası yine Hayırsever Hasan Erdoğan’ın isteği ile Çal Makbule- Hasan Erdoğan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ismi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Huzurevi olarak işletilmek üzere devredilmesinin istendiği dile getirildi.

19.01.2018’de Çal Makbule-Hasan Erdoğan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin devri ve işletilmesi ile alakalı işbirliği protokolünün Nihat Zeybekçi ve Vali Karakahan’ın da katılımları ile imzalandığı, huzurevinin açılışındaki gecikmelerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan kaynaklanmadığı dile getirildi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Protokolün imzalanmasında sonra huzurevinin açılması ile alakalı iş ve işlemlerin acil bir şekilde başlatıldığı belirtilen açıklamada, Çal İlçesi ile birlikte tüm Denizli’ye hizmet vermesi planlanan huzurevinin açılması ile alakalı iş ve işlemlerin en kısa zamanda tamamlanacağı ve huzurevinin yaşlı kabulüne başlayacağı, şu anda bu işlemlerin bir program dâhilinde ve hassas bir planlama ile yürütüldüğü dile getirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen keşif sonucunda Bakanlıktan 30.01.2018’de (mobilya, yangın alarm sistemi, dijital santral, aydınlatma ve kamera sistemleri ) tefrişat ödeneği; 31.01.2018’de de personel isteği yapıldığı söylenen açıklamada bununla birlikte 31.01.2018’de hizmet binası ile aynı bahçe içerisinde bulunan ek binanın (idari binanın) tadilatının ve bahçe düzenlemesi işlemlerinin yapılabilmesi için de ödenek istemeye esas keşif özetinin talep edildiği, ardından 16.04.2018’de Kurucu Müdür olarak Osman Başol’ün göreve getirildiği belirtildi.

Açıklama desteklerini kendilerinden hiçbir zaman esirgemeyen; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ ye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.