Valilik Konferans Salonunda Önemli Seminer

Valilik Konferans Salonunda Önemli Seminer

​İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce çalışanlarına yönelik ‘Kadına karşı şiddete hayır’ temalı farkındalık eğitim semineri yapıldı.

A+A-

Valilik konferans salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Sosyal Hizmet Uzmanı Halit Karabulut katıldı.

Tüm Dünyanın Sorunu

İki bölüm halinde personele yönelik düzenlenen eğitim seminerinin ilk oturumunda sinevizyon eşliğinde sunumunu yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Karabulut, “Kadına yönelik şiddet en büyük insanlık suçudur. Kadına yönelik şiddet sadece ülkemizin değil dünyanın sorunudur. Dünyada her yıl 1.4 milyon insanın şiddet nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin edilmektedir. Dünyada en az 3 kadından 1'i fiziksel veya cinsel şiddete maruz kalmaktadır. Şiddet yalnızlık, utanma, özgüven eksikliği, depresyon, madde bağımlılığı, yeme bozuklukları gibi durumlara neden olmaktadır. Şiddet nesilden nesile geçmektedir. Kadına karşı şiddeti önlemek için farklı zamanlarda, farklı katılımcılara yönelik eğitim ve bilgilendirme seminerleri de düzenlenmektedir. " dedi.

Seminerde, kadına yönelik şiddetin nedenleri, yöntemi, toplum üzerindeki etkileri gibi konular anlatıldı. Seminde kadın erkek fırsat eşitliği, şiddet türleri, şiddetin kadın ve çocuklar üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadeleyle ilgili mevzuat ve kanunun kapsamı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri ile Kadın Konuk Evi hizmetleri hakkında bilgiler verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.