Vali Karahan'dan Duygu Dolu Mesaj

Vali Karahan'dan Duygu Dolu Mesaj

Denizli Valisi Hasan Karahan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı yayınladı.

A+A-

Yayınlamış olduğu mesajda binlerce yıllık kültürümüze vurgu yaparak birlik mesajı veren Karahan'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Her defasında vatanımıza sahip çıktık. Her anlamda gelişip büyüyerek 2023 hedeflerine kararlı adımlarla hızla koşan ülkemizin bu koşusu, 2016 yılının 15 Temmuz'unda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimiyle engellenmek ve bin yıldır Aziz Şehitlerimizin kanlarıyla can bulan coğrafya parçalanmak istenmiştir.

Milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sel olup meydanlara akmıştır. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu kahraman topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. Büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı duran Aziz Milletimiz; canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş-ı Veli'den, Hacı Bayram-ı Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan beslenen bu toprağın evlatları darbe girişimine karşı istiklali ve istikbali için direndi.  Günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak hain darbecilere geçit vermeyeceğini, Cumhuriyetimizin kazanımları olan demokrasi ve milli iradeden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya gösterdi. 

Türkiye’nin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyarak Kuva-yi Milliye ruhunu yeniden yaşatan Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin torunları Denizlili vatandaşlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Devletimizin ve Milletimizin birliğine, Ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılara ve terör eylemlerine karşı, Aziz Milletimiz gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edecektir. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı ve Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızı korumanın yolu milletçe kenetlenmektir.

Milletimizin yazdığı 15 Temmuz Destanı Türkiye'nin yarınlarına bırakılmış en kutsal ve en anlamlı miraslarından olmuştur. Türk halkı çok daha güzel hedeflere el birliğiyle ulaşacaktır. Terör saldırıları ülkemizin huzurunu, milletimizin birliğini ve barış içinde yaşamasını, kardeşlik hukukunu asla yok edemeyecektir. Türk halkı, ister FETÖ olsun ister bir başka terörist grup olsun, bunların topraklarımızda yeşermesine izin vermeyecektir. Allah 15 Temmuz’u bir daha bu millete yaşatmasın.Milletimizin cesaretini, kahramanlığını, ülkesine, milletine ve demokrasisine bağlılığını gösterdiği ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün birinci yıldönümünde, başta alçak darbe girişimini engelleyen Kahraman Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize ise sağlık ve esenlikler dilerim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.