Vali Altıparmak Tıp Bayramını Kutladı

Vali Altıparmak Tıp Bayramını Kutladı

14 Mart 1827 tarihinde Tıbbiye-i Şahane Mektebinin kuruluşu nedeniyle 1937 yılından bu yana Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart'ı, bilim ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği tıp alanında her gün kaydedilen yeni gelişmelerin ışığında kutluyoruz.

A+A-

Şartlar ne olursa olsun fert ve toplumun sağlığını korumak, insanların mutluluğunu sağlamak, herkesin derdine çare olmak için koşan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, bu kutsal görevi büyük bir özveri ve meslek aşkıyla yerine getirmektedirler. Büyük Önder Atatürk'ün de 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' sözüyle ifade ettiği gibi, sağlığımızı emanet ettiğimiz Türk Hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu hizmet kervanında özveri ve inançla, meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet üretmeye devam edeceklerine inancım sonsuzdur.

Vatandaşlarımıza, güvenli, etkili, kaliteli ve zamanında sağlık hizmeti vermek Devletimizin en öncelikli görevlerindendir. Bilimin hızla ilerlediği çağımızda sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişmeler kaydedilmektedir. Ülkemiz bugün, başka sahalarda olduğu gibi, tıp eğitimi- teknolojisi ve sağlık hizmetleri alanındaki performansıyla da dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Ülkemiz sağlıklı insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle boy ölçüşecek seviyeye ulaşmıştır. Bu başarının arkasında köklü eğitim kurumlarımız, bilgi ve tecrübe sahibi hocalarımız, kamu ve özel sektörümüzün yönetim ve işletme becerisi yatmaktadır. Bugün tıp camiası müşterek bir standardı yakalamış ve her geçen gün gelişmekte olması ayrıca takdire değerdir.

Denizli, Ege Bölgesinde sağlık sektörünün kalbi konumundadır. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne bağlı hastanelerin yanı sıra özel sektörün işlettiği hastanelerin Denizli'nin şifa dağıtan Merkez haline gelmesinde önemli bir payı bulunmaktadır. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, bilgi birikim ve tecrübelerine fiziki gelişmişlik ve modernliği de ekleyen sağlık sektörümüz Denizli'nin yükselen değeri olmaya devam etmektedir. Hastanelerimiz sadccc Denizli halkına hizmet vermekle kalmamış bölge halkının da teşhis ve tedavi için tercih ettiği sağlık kuruluşları haline gelmiştir. Bu durum, fedakârca hizmet veren sağlık çalışanlarımızın başarısıdır.

Amacımız, sağlık hizmetlerini bugünkü durumundan daha da ileriye götürmektir. Bu bağlamda yeri gelmişken, özellikle kan bağışı ve organ bağışı konusunda toplumun her kesimini daha duyarlı ve bilinçli olmaya davet ediyorum. Bu konuda inanıyorum ki Denizli Halkı gereken hassasiyeti göstermeye devam edecektir.

Yılın her günü, günün her saati insan sağlığına hizmet eden, özveriyle çalışan, yurdumuzun her köşesinde insan sağlığına fedakârca hizmet eden sağlık camiasının "14 Mart Tıp Bayramlarını” kutluyor, son derecede zor ve kutsal bu mesleğe emek veren tüm sağlık çalışanlarına başarılar diliyorum.

Vali

Dr. Ahmet ALTIPARMAK

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.