Uzlaşmaya Vurgu Yaptılar

Uzlaşmaya Vurgu Yaptılar

Denizli’de, iş dünyasının temsilcileri, seçimlerin sonuçlanması ile piyasalardaki belirsiz havasının sonlandığını ifade ederken, toplumsal ve ekonomik uzlaşma çağrısında bulundular.

A+A-

Denizli Sanayi Odası (DSO), Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ve Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) temsilcileri, cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi ile alakalı  değerlendirme yaptılar. DSO Başkanı Müjdat Keçeci, toplumsal uzlaşma içinde reform zamanı olduğunu dile getirerek, Türkiye için çok mühim bir seçimin daha geride bırakıldığını,  yeni meclisin katılımcı kanun yapma, etkin denetim ve partiler arası uzlaşmaya dayalı yeni bir çalışma geleneğini oluşturmayı başarmasını temenni ettiğini ifade etti.

Süreç Hızlanacak

DTO Başkanı Uğur Erdoğan ise yeni sistemde karar alma süreçlerinin hızlandırılacağını umduklarını belirtti ve oylamaya katılımda bulunan seçmen sayısındaki yüksek oranın, halkın demokrasiye bağlılığının simgesi olarak kabul edilmesin gerekliliğini dile getirdi.  Erdoğan, bir defa daha demokrasinin kazandığını,  halkın ve ülkenin yararında buluşabilen, uzlaşmacı bir siyasi iradeyle istikrar istediğini, Meclise yansıttığını söyledi.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 24 Haziran seçimleriyle uzun bir zamandır devam eden piyasalardaki belirsiz havasının sonlandığını dile getirdi ve artık herkesin işine bakması gerektiğini, daha fazla üretim daha fazla istihdam daha fazla ihracat için durmadan çalışılması gerektiğini sözlerine ekledi.

OHAL’i Kaldırım

DEGİD Başkanı Melek Sözkesen ise demokrasi ve ekonomi için uzlaşma vakti olduğunu vurguladı ve Türkiye'nin dış politikasında barışçıl, iyi komşulukla ekonomik ve ticari hayatını ön plana çıkarmış, piyasa ekonomisinin hukuksal ve kurumsal altyapısı güçlü, evrensel seviyede kişi hak ve özgürlüklerine saygılı katılımcı ve çoğulcu demokrasiden hiç vazgeçmeyen ve seçim döneminde her adayın programı ve taahhütleri arasında olan OHAL'in bir an evvel kaldırılmasını beklemekte olduklarını söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.