Uygur Türk'ü Alim'i İşkenceyle Katlettiler

Uygur Türk'ü Alim'i İşkenceyle Katlettiler

Çin işgalindeki Doğu Türkistan’da, Çin işgal yönetimi tarafından bütün ailesi ile birlikte tutuklanarak hapsedilen ve Çin’in baskı,zulüm ve işkenceleri sonucu Abdulhamit Damollam Şehit Oldu.

A+A-

Çin işgalindeki Doğu Türkistan’da, Çin işgal  yönetimi tarafından bütün ailesi ile birlikte tutuklanarak hapsedilen ve Çin’in baskı,zulüm ve işkenceleri sonucu  sağlığı kötüleşen ve kaldırıldığı hastane’de geçtiğimiz hafta şehit olduğu açıklanan  80 yaşındaki Doğu Türkistanlı Alim,Eğitimci, Cemaat ve Kanaat önderi  Abdulhamit Damollam için Ankara İnanç  Özgürlüğü Platformu  harekete geçiyor.

Ankara İnanç Platformundan yapılan açıklamaya göre Ankara  İnanç Platformu Koordinatörü ve üyeleri ile birlikte 23  Haziran 2017 Cuma günü Ankara Hacı Bayram Camisinde Cuma namazından sonra  Şehit Abdulhamit Damollam için gıyabi namazı kılınacak ve ardından basın açıklaması  yapılacaktır.Basın açıklamasında Çin’in Doğu Türkistan’daki Oruç  ve Ramazan ibaretlerine koyduğu yasaklar ile Çin’in Müslüman Uygur Türklerine baskı,zulüm ve soykırım uygulamalırı anlatılacak ve  proüesto edilecektir. Ayrıca,bildiri’de Hükümetimiz başta STK.lan ve Türk-İslam dünyası ile Uluslar arası toplumun Çin katliamlarına karşı gerekli önlemeleri alması talep edileceği bildirildi.

Ankara İnanç Platformunun bu etkinliğine   Mazlumlara, Müslüman Türklerin durumuna duyarlı idealist ve insan onuruna sahip Vatandaşlar ile   Ankara’da yaşayan 100 kadar Doğu Türkistanlının  tamamının ayrıca,İstanbul ve Kayseri ve civar illerde yaşayan  Uygur Türklerinin Ankara’ya gelerek  kalabalık şekilde bu etkinliklere katılmaları bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.