Uygun Çalışma Şartları İstiyorlar

Uygun Çalışma Şartları İstiyorlar

Denizli ilinde  Tabip Odası, doktorların maruz kaldıkları şiddetlere karşı kendilerini korumaları amacı ile savunma sanatlarından  olan aikido kursunu açacağı öğrenildi.

A+A-

Denizli Tabip Odası, tarafından Şanlıurfa ilinde Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi'nde, Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın hastanın yakını tarafından başına kaldırım taşı ile vurulmasını protesto etmek amacı ile eylem düzenledi. Özel bir hastanenin önünde organize edilen eyleme Tabip Odası Başkanı başta olmak üzere hastanede çalışan doktorlar, hemşireler ve çalışanlar da katılımda bulundu. Sağlık çalışanlarına uygulanmış olan şiddete engel olunması gerektiğini vurgulayan Tabip Odası Başkanı Meral Alten, bu konu ile alakalı tüm yetkilileri ve yöneticileri acil önlem almaya davet ettiklerini, Şiddeti uygulayan kişilerin en ağır biçimde cezalandırılması  ve indirim uygulanmaması gerektiğini,  bozuk olan sağlık sisteminin suçlusunun hekimler ve sağlık çalışanları olmadığını dile getirdi.

Önlemler Artık Alınmalı

Tabip Odası olarak savunma sanatı kursu açacaklarını da vurgulayan Alten, Denizli Tabip Odası olarak doktorların saldırılardan  korunması amacı ile acil olarak kendi önlemlerini alacaklarını, üyeleri olan doktorlar için savunma sanatı olan aikido kursu açacaklarını,  bunun çözüm olmadığının da bilincinde olduklarını, 'Zarar verme' deyip hekimliğe başlayan kendilerinin, 'zarar görme' durumuna geldiklerini, artık bu şiddet olayları için gerekli önlemlerin alınmasını, cezaların uygulanmasını ve uygun çalışma şartlarının sağlanmasının vaktinin geldiğini hatta geçtiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.