Uslu Ödülünü 5 Ağustos'ta Alacak

Uslu Ödülünü 5 Ağustos'ta Alacak

YAZ-AR - BİR Genel Başkanı Abdulkadir Uslu'nun Aydınlık Sineması Adlı öykü kitabı Arif Baş Öykü Ödülü Yarışmasında 3.lüğe değer görmüştür.

A+A-

2016 yılında yayınlanmış öykü kitapları değerlendirmesi sonucu ilk defa verilen "Arif Baş Öykü Ödülü"nde 3.lüğe değer görülmüştür. Seçici kurulun açıklaması şöyledir:

DUYURU

Erol Toy, Salim Taşçı, Haydar Eroğlu, Celal İlhan, Saygı Öztürk ve Öner Yağcı’dan oluşan Seçici Kurulun puanlandırması sonucu “Arif Baş Öykü Ödülü” sonuçlandırılmış ve aşağıdaki değerlendirme ile sonuçların duyurulması kararlaştırılmıştır.

 

1)      Yarışmaya katılan kitapların tamamı da öykümüzün başarılı yapıtlarla dolu olduğunu göstermiş, açıklanan sonuçlardaki puanların birbirine çok yakın olması bizim öykücülüğümüze olan umut ve güvenimizin çoğalmasını sağlamıştır.

 

2)      Bu değerlendirmemizi sunarken Erol Toy ustamızın raporundaki hepimizin katıldığı şu cümleleri buraya aktarmak istedik:

“İyi ki, babasını seven bir oğul var… İyi ki, bu yarışma açıldı. Bunca yoğun toplumsal olaya karşın, öyküden umudumu kestiğim sırada ustalıklı söz oyununun her türünü okudum… Köyde kalan çocuklukları andım… Yakın olması gerekirken, uzak kalanları kınadım…  Fantastik masallar gözledim. Gülmecenin büyük ustası Aziz Nesin’i andım. Bir gülmece yarışması olmamasına yandım. Okumayı kendi kendine öğrenenin toplumculuğuyla yazma becerisini alkışladım.”

 

3)      Yaptığımız değerlendirme sonucunda ödülün ilk üç derecesi şöyledir:

 

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ    : RÜZGÂRA SARILMAK adlı kitabıyla HANDE BABA,

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ       : MİLENYUM ÇIKMAZI adlı kitabıyla BURAK ÇAKIR,

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: AYDINLIK SİNEMASI adlı kitabıyla ABDÜLKADİR USLU.

 

NOT: Ödül töreni, 5 ağustos 2017 cumartesi saat 17.00 de Arif Baş'ın doğum yeri olan, Yozgat - Sorgun - Bahadın Kasabası'nda, Bahadın Şenlikleri'nde yapılacaktır. Yazarlarla da bir söyleşi yapılacaktır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.