Ürün Güvenliği Haftasında Bilinçlendirme

Ürün Güvenliği Haftasında Bilinçlendirme

Vatandaşların güvenli ürünler kullanması, bu ürünleri tercih etmesi ve güvensiz ürünler ile alakalı farkındalığa sahip olması da yapılan controller kadar etkili ve mühimdir.

A+A-

Bu nedenle Sanayi  ve Teknoloji Bakanlığı olarak hem piyasaya sunulan ürünleri kullanan vatandaşları  hem de üreticileri daha yakından bilgilendirebilmek amacı ile her sene bir haftayı Ürün Güvenliği Haftası ismi altında bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine ayrılıyor. Bu sene de 22-26 Ekim tarihleri arasındaki haftada tüm ülke çapında Ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri yapılıyor.

Piyasa Gözetimi ve Denetimi  faaliyetleriyle piyasaya sunulan ürünlerin güvenli olması hedefleniyor. Bu kapsamda Bakanlık olarak Ülkenin 81 şehrinde denetçilerle vatandaşların can ve mal güvenliği için çalışılmakta.

Cezalandırmak Değil Bilinçlendirmek

Yapılan kontrollerde, asansörlerden, elektrik-elektroniğe, otomotiv ürünlerinden, basınçlı ekipmanlara, gaz yakan cihazlara kadar pek çok ürün ile alakalı teknik düzenlemeye uygun olup olmadığının belirlenmesi sağlanıyor. Gerçekleştirlen denetimler; güvenlik ölçütlerini dikkate almadan üretim yapıp, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden firmalar ile mücadele amacını taşınıyor. Bu sebeple ürün güvenliği ve PGD faaliyetlerinin doğrudan cezalandırmayı hedef almak yerine üreticileri, ithalatçıları bilinçlendirip güvenli bir piyasa oluşturmayı ve güvenli bir piyasa ortamında vatandaşları yüksek standartlı ürünler ile buluşturmayı hedeflemekte.

Bu kapsamnda, vatandaşlar günlük hayatta karşılaştıkları ürün güvenliği ile alakalı herhangi bir hususta CİMER üstünden, Bakanlığın internet sayfasında yer alan Ürün Güvenliği İhbar ve Şikayet Formunu doldurarak, Alo 130 Şikâyet Hattını kullanıp ya da doğrudan İl Müdürlüğüne giderek başvuru yapılabilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.