Unutmadık Unutmayacağız Unutturmayacağız

Unutmadık Unutmayacağız Unutturmayacağız

İYİ Parti Pamukkale ilçe Başkanı Av. Adem Süpçin, 12 Eylül darbesinin 38. yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

A+A-

Kapkara bir eylüle geliş ve Vatanına aşık olarak can verenlere itafen.

Adem Süpçin, 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesi olan 12 Eylül Askeri Darbesi’nin üzerinden 38 yıl geçmesine rağmen yaşanan acıların, dramların, haksızlıkların hat safada  olduğunu ve buna benzer  durumların şekil değiştirmiş bir haliyle hala devam etmekte olduğunu ve de ne yapılırsa yapılsın bu yaşananların asla telafisinin olamadığını, ve unutulmayacağını söyledi.

Yaşanan 12 Eylül darbesinin Türk tarihine bir kara leke olarak  geçtiğini belirten Süpçin,''Darbede yaşanan haksızlığın ve nankörlüğün dünyada bir emsali daha görülmemiş, Vatana sahip çıkmanın bedeli o dönemin Vatanına, milletine, Devletine,İnancına aşık masum gençlere canlarıyla ödetilmiştir.Bu darbeyi  vahşice ve haksızca uygulayan dönemin güç odaklarını zaman ne kadar büyük bir ihanetin içinde olduğunu göstermiştir. Kara 12 Eylül Darbesinin ve öncesinin bedelini  Vatanının kurtulması pahasına canlarıyla ödeyen masum ve mazlum bir neslin unutulmasına,hatıralardan silinmesine  veya tam olarak yeni nesillere aktarılmamasına asla izin vermeyeceğiz dedi.

Kendilerince bahaneler uydurup milleti yok saymanın hesabını yaptılar. Millet iradesine Millete rağmen darbe vurdular. Bir sağdan bir soldan diyerek hiç bir şekilde hak adalet uygulanmadan nice masum genç vatan evladımızı idam sehpalarına çıkardılar.  Biz bunları unutabilirmiyiz. Asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. 

Bu mukaddes Vatan için toprağa düşmüş,can vermiş tüm şehitlerimizle birlikte Ülküleri uğruna canlarını feda eden yiğitlerimizi 12 Eylül şehitlerini hüzünle yad ederek Yüce Allahtan rahmet diler, uzun yıllar boyunca bu acıyı içlerinde yaşayan sessiz vede mağrur ailelerine sabırlar dilerim. Bu adına darbe denilen vahşete imza atan,darbecileri ve darbecilere kucak açan zihniyeti ve o dönemde onca yaşanan acılara sağır ve kör kalanları da lanetliyorum” dedi.

Av. Adem Süpçin

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.