Ünlü Ekonomistler Denizli'de Eğitim Verdi

Ünlü Ekonomistler Denizli'de Eğitim Verdi

Ünlü Ekonomistler Denizli'de Eğitim Verdi

A+A-

“Dalgalı Piyasalarda Risk Yönetimi ve Korunma” konulu yatırımcı eğitimlerinin yeni durağı Denizli’ydi.

 

Denizli Sanayi Odası ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği işbirliğinde DSO üyeleri için düzenlenen “Dalgalı Piyasalarda Risk Yönetimi ve Korunma” eğitimi 28 Eylül 2017 Perşembe günü saat 13:30-17:15 saatleri arasında Dedeman Park Denizli Otel’de gerçekleştirildi.

 

Kendi alanında uzman ve medyadan tanıdığımız Erkin Şahinöz ve Şant Manukyan gibi değerli isimlerin katılımıyla düzenlenen eğitimde; kur riski taşıyanlar, yatırımcılar ve konuya ilgi duyanlar bilgilendirildi.

 

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Bu konular, birçok sanayicimizin ve girişimcimizin karışık bulduğu anlamakta zorlandığı bir konu. Dolayısıyla biz de DSO olarak konusunda uzman olan kişileri buraya davet ederek bizleri bu konularda biraz aydınlatmasını istedik. ‘Dalgalı Kur’ diye bir kurun içerisindeyiz. 3 gün önce dolar neredeydi, şimdi nerede? Aynı şekilde parite neredeydi, şu anda ne konumda? Neden para dalgalanır, neden parite yerinde durmaz bunu kimse bilmiyor. Türk toplumu olarak bizler yeni bir şeyler okumayı, okuduğumuzdan bir şeyler algılayıp kenara koymayı ihmal ediyoruz. Babadan kalma bilgiler bize yeter, var olan bilgimizle işi yürütebileceğimizi sanıyoruz. Fakat yanılıyoruz. Bilgisi olmayan, dağarcığında yeni verileri barındırmayan kişilerin artık sanayi dünyasında yeri olmayacak. Çünkü çağımız, bilgiye hızlı ulaşma çağı.” diye konuştu.

 

Eğitimde katılımcılara seslenen Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Coşan Yeğenoğlu, Türev Ürünler ile Döviz, Emtia ve Faiz Risklerinden Korunma Stratejilerini anlattı. İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Uluslararası Piyasalar Hisse Senedi ve Türev Bölümü Uzmanı, Özge Ongun ise Uluslararası Piyasalarda Emtia Hedge Mekanizmasını anlattı. Deustche Securities Menkul Değerler A.Ş. Türev Ürünler Direktörü Onur Akkaynak, Varantlar ve Yapılandırılmış Araçlara Giriş hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ekonomist Erkin Şahinöz, Ekonomiyi Öngören “4 Temel Gösterge” ve Risk Yönetimi Sağlayan “2 Temel Araç” konularında katılımcıları bilgilendirdi. İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Uluslararası Piyasalar Hisse Senedi ve Türev Bölüm Müdürü Şant Manukyan, “Uluslararası Piyasalardaki Gelişmelerin Yorumlanması” konusunda katılımcıları aydınlattı.

 

Etkinlikte katılımcılar, ünlü ekonomist ve uzmanlara birebir soru sorma fırsatını elde etti. Katılımcılardan gelen tüm sorular tek tek cevaplandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.