Uluslararası 3. Yaren Şairler Şöleni Başlıyor

Uluslararası 3. Yaren Şairler Şöleni Başlıyor

Uluslararası 3. Yaren Şairler Şöleni Başlıyor

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 3'üncüsünü düzenleyeceği Denizli Uluslar arası Yaren Şairler Şöleni 15-16 Aralık tarihlerinde yapılacak. Yurt içinden ve yurt dışından 18 şairin yer alacağı şiir şölenine onur konuğu olarak Mehmet Nuri Parmaksız katılacak. Türk Sanat Müziği’nin güfte yazarı, bestekâr ve ses sanatçısı Zekai Tunca şarkılarıyla şiir severlerle buluşacak.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu'nun düzenleyeceği Uluslararası 3. Yaren Şairler Şöleni 15-16 Aralık tarihlerinde yapılacak. Yurt içinden ve yurt dışından 18 şairin katılacağı şiir şölenine onur konuğu olarak İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız katılacak. 15 Aralık Cuma günü saat 20.00’de Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde sunuculuğunu Nedim Saatcioğlu’nun yapacağı ve konuk sanatçı Zekai Tunca’nın yer alacağı şiir şöleni ve müzik dinletisi yapılacak. Uluslararası 3. Yaren Şairler Şöleni’nin ikinci günü olan 16 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’de ise Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda "Hayata Şiirden Bakmak" konulu konferans düzenlenecek. Konferansa Hayati İnanç ve Mehmet Nuri Parmaksız konuşmacı olarak katılacak.

 

Okullarda şiir ve edebiyat konuşulacak

 

Şölenin ikinci günü olan 16 Aralık Cumartesi günü saat 20.00’de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde sunuculuğunu Nedim Saatcioğlu’nun yapacağı ve Kemal Külah’ın konuk sanatçı olarak katılacağı şiir şöleni ve müzik dinletisi yapılacak. Denizli Uluslararası 3. Yaren Şairler Şöleni'nde ayrıca lise ve dengi okullarda 24 ayrı oturumda şiir ve edebiyat konuşulacak.

 

Başkan Osman Zolan'dan davet

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin kültürel faaliyetlerine de katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz ve uluslararası nitelik kazanan Yaren Şairler Şiir Şöleni ile birçok şairi şehrimizde misafir etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Etkinliklerimizle şiir dolu iki gün geçireceğiz. Ben tüm hemşehrilerimi programlarımıza davet ediyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.