Ülküdaşlar 5 Mayıs'ta Buluşuyor

Ülküdaşlar 5 Mayıs'ta Buluşuyor

Denizli’deki Taşmedreselilerin de katkıları ile İyi Parti GİK üyesi Veli Çıtışlı tarafından Tavas’daki Taş evde yapılan geleneksel “Yusufiyeliler” buluşması, bu defa 5-6 Mayıs’da gerçekleştirilecek.

A+A-

Tüm hazırlıkların bittiği buluşmada geri sayım başladı. Bu seneki kutlamalarda 5 Mayıs Türkçülük Bayramı ile Hıdrellez kutlamaları birleştirilecek. Kutlamaya Türkiye çapında ez az 300 Taş Medreselinin katılacağı düşünülüyor.

İyi Parti GİK üyesi Veli Çıtışlı’nın geleneksel hale getirdiği her sene Türkçülük bayramında kutlanmaya başlanan “Yusufiyeli’ler” buluşmasında geri sayım başladı. Veli Çıtışlı’nın Tavas’daki Taş evinde 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kutlamalarda 300’e yakın Taş Medreseli ülkücünün olacağı tahmin edirken, Ozan Ayaz Nergis’de ezgileri ile şöleni renklendirecek.

ŞİMDİ 50'li YAŞLARDALAR

Konu ile alakalı açıklamalar yapan Veli Çıtışlı, 12 Eylül cuntasınca hapsedilen, işkence gören yiğit Ülkücü kardeşlerin senede bir defada olsa bir araya gelmesini sağladıklarını, hayatlarının en verimli senelerini cezaevlerinde işkence altında geçiren Ülkücü Taş Medreselilerin bugün 50’li yaşların üzerinde “Ak Saçlı” insanlar olduğunu, onları birleştirmenin ve ağırlamanın büyük mutluluğunu yaşadığını, bu sene 5 Mayıs tarihinde Türkçülük bayramı ile Hıdrellez kutlamaları kapsamında bir araya geleceklerini, gerek telefon ile gerekse 500 davetiyeyle çok sayıda ülkücüdaşı davet ettiklerini, belirtti ve büyük bir ihtimalle 300 civarında ülkücü Yusufiyeli’nin davetlerine icabet edeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Kutlamanın en güzel biçimde geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Çıtışlı, bütün hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, 5 Mayıs günü Ak Saçlılar Türklüğün geleneklerinden olan Demir Dövme ile güne başlayacaklarını, daha sonra Ozan Niyaz Türklüğün unutulmaz ezgilerinden nefis bir program sunacağını, yemeklerin yenilip, istişarelerin yapılacağını, etkinliğin 5 Mayıs akşamı biteceğini, ama kendilerinin kalmak isteyen, hasret gidermek isteyen ülkücü abilerine git demeyeceklerini ve 6 Mayıs günü de özel buluşma niteliğinde sohbetlerin ve yemeklerin süreceğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.