Ülküdaşımızı Unutmadık

Ülküdaşımızı Unutmadık

22 Ağustos 1979 yılında şehit edilen Osman Kavcar, ölüm yıl dönümünde anıldı. Ülkücü şehit Osman Kavcar babasının dükkanında can vermişti.

A+A-

Ülkücü şehit Osman Kavcar, 1958 senesinde Denizli ilinin Acıpayam ilçesine bağlı olan Yeşilyuva kasabasında doğdu. Başarılı bir lise hayatından sonra, 1976 senesinde Ankara Erkek Teknik Meslek Yüksek Okulu’na kaydını yaptırdı. Ankara ilinde 2 sene boyunca, gerek kaldığı Site Yurdu’nda, gerekse okulda teşkilatlı olarak mücadelesini sürdürdü. 2 sene iyi bir Ülkücü olarak yetiştirilmesinden sonra 1978 senesinde memleketi Denizli iline dönüp Buldan Meslek Lisesi’nde öğretmen olarak görevine başladı. 22 Ağustos 1979 Çarşamba günü Osman Kavcar,  arkadaşı Mehmet Ali Ünal ile beraber ikindi namazını evde kılmasından sonra, iftar vaktini beklemek üzere babasının dükkanına gitmeye karar verdi. Merhum Kavcar, Babasının dükkanının önünde vurulup şehadete erdi.

OLAY GÜNÜ:

O gün ile alakalı elde edilmiş olan bilgilere göre akşamüzeri saat 19.45 sularında idi. Osman Kavcar, babasına ait olan ayakkabı dükkanında gitti. O sırda bir grup devrimci solcu-komünist militan dükkanı taradılar.  Ağır bir şekilde yaralanmış olan Kavcar, hemen devlet hastanesine sevk edildi. Ama tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehadet şerbetini içti.

Biz de akishaber.com.tr olarak 22.08.1979'da Denizli'de, Ramazan Bayramı arifesinde Komünist katiller tarafından kahpece ŞEHİT edilmiş olan Osman KAVCAR Ülküdaşımızı, Şehadetinin 39.ncu yılında rahmet ve dualarla yad ediyoruz. Makamı Cennet olsun, Cenabı Allah Peygamber Efendimize (sav) komşu eylesin inşallah...

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.