Tuzluca Fest Açılışı Yapıldı

Tuzluca Fest Açılışı Yapıldı

Doğu Anadolu’nun en büyük tuz rezervlerine sahip Iğdır Tuz Dağı’nda, yerin 80 metre altında gerçekleştirilen "Tuzluca Fest" kitap ve çocuk festivali resmi açılışla başladı.

A+A-

Tuzluca ilçesindeki tuz madeni çıkarma işlemleriyle oluşan mağaralar, bu kez kültürel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Iğdır Valiliği ve Tuzluca Kaymakamlığı tarafından düzenlenen festival, Iğdır Tuz Dağı'nın tanıtımı ve bölgede sosyal etkinliklerin artırılması amacıyla planlandı.

 

 

Festivalin açılışı, Iğdır Valisi Ercan Turan, il protokolü, sporcular, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Programda konuşan Vali Turan, Iğdır’ın büyük bir potansiyele sahip olduğunu, ancak bu potansiyelin geçmişte yeterince değerlendirilemediğini ifade ederek, şehrin zengin kültürü ve birikimine dikkat çekti.

 

 

Konuşmaların ardından Vali Turan, Tuzlucalı gazilere plaket takdim etti. Festivalin açılışında, kum sanatçısı Tarkan Köylü, sahnede kum yerine tuz kullanarak izleyicilere etkileyici bir gösteri sundu. Ayrıca, şair ve yazar Nurullah Genç de söyleşi gerçekleştirdi.

 

Yoğun katılımın olduğu festival, 15 Eylül’e kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

 

Kaynak : Allahverdi Şıktaş / Yeşil Iğdır Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.