Türkler Çok Önemsemiyor !

Türkler Çok Önemsemiyor !

Siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab'ın yaptırdığı araştırmaya göre güvenlik konusunda Türk katılımcıların % 46’sı önlem almıyor bununla birlikte bir antivirüs veya internet güvenliği uygulaması da kullanmıyor.

A+A-

Küresel siber güvenlik firması Kaspersky Lab'ın yapmış olduğu açıklamada, bu senenin ilk çeyreğinde geçen senenin aynı çeyreğine göre Ortadoğu, Türkiye ve Afrika bölgesinde fidye yazılımlarında % 8,5 yükseliş görüldüğünü ifade ederek, siber suçları işleyenlerin artık çok akıllı ve profesyonel hareket ettiğini dile getirdi.

Açıklamada başlıca siber saldırın eğilimleri arasında fidye yazılımı gibi gözüken silici saldırıların, dosyasız zararlı yazılımlarla yapılan saldırıların ve politik sebepler ile yapılan saldırıların yer aldığı söylendi.

Bu senenin başında Ortadoğu’daki saldırıların zirve yaptığı belirtilen araştırmada siber tehditlerin karmaşıklığı ve çeşitliliği artarken, kullanıcı farkındalığının hala geliştirilmesi gereken bir konu olduğu vurgulandı.

% 12'Sİ TEK PAROLA KULLANIYOR

Siber saldırılardan korunmak amacı ile internet güvenliğinin önemine işaret edilen araştırmada,  Türk katılımcıların  % 46’sının güvenlik önlemi almadığını, bilgisayarlarında ve mobil cihazlarında herhangi bir antivirüs veya internet güvenliği yazılımı kullanmadıkları, Parola saklama konusunda ise Türkiye'deki kullanıcıların hemen hemen  yarısı (% 48) parolalarını güvensiz bir biçimde saklarken, yaklaşık % 22’si güvenliklerini riske atsa da parolalarını unutmamak için bir not defterine yazdığı ifade ediliyor.

Türk kullanıcıların % 12’sinin ise tüm hesapları için tek bir parola kullandığı söylenen araştırmada, bu şekilde sorun yaşamadan çevrim içi kalabildiklerini ama etkilibiçimde kullanılan tek bir anahtarın, tüm çevrim içi hesapların kilidini açabildiği söylendi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.