Türkiye'yi Balkan Şampiyonu Yaptılar

Türkiye'yi Balkan Şampiyonu Yaptılar

19. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı’nda, Denizli Özel Servergazi Lisesi öğrencileri iki gümüş, bir bronz madalya aldı.

A+A-

Türk Milli Takımı Balkan Şampiyonu oldu.

 

24-29 Haziran tarihlerinde düzenlenen 19. Genç Balkan Matematik Olimpiyatlarında (JBMO)  Türk Milli Takımı 2 Altın Madalya, 3 Gümüş madalya ve 1 Bronz madalya kazanarak takım halinde şampiyon oldular.

 

Denizli’nin en başarılı okulları arasında yer alan Özel Servergazi Okulları öğrencilerinden bir başarı daha geldi. 24-29 Haziran tarihleri arasında Sırbistan’da  yapılan, Balkan  ülkelerinin milli takımlarının katıldığı,  19. Genç Balkan Matematik  Olimpiyatları'na (JBMO)Türkiye adına katılan milli takımdaki 6 öğrenciden 3’ünü oluşturan  Denizli  Özel Servergazi  Lisesi öğrencileri iki gümüş, bir bronz madalya alarak takım halinde Türkiye’nin birinci olmasını sağladılar.

 

Olimpiyatlarda başarılı olan öğrencileri ile gurur duyduğunu ifade eden  Okul Müdürü Bünyamin Gümüş Servergazi Okullarının   bu başarıyı hemen hemen her yıl tekrarladığına dikkat çekerek, başarılarının devamının geleceğini söyledi

 

25. yılını dolduran Servergazi Eğitim Kurumları'nın bu zamana kadar Denizli'ye kazandırmadığı başarının kalmadığını belirten Gümüş, "Her sene gerek üniversite sınavlarında,  gerekse ulusal ve uluslararası proje ve olimpiyat yarışmalarıyla sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde çeşitli dereceler alıyoruz. Denizli’nin adını duyurmak ve başarısını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Okulumuz, proje ve olimpiyat çalışmalarında elde ettiği başarılarla, Denizlimizi Türkiye’de en iyi şekilde temsil etmenin mutluğunu yaşarken, son yıllarda Olimpiyat Milli Takımlarına verdiği öğrencilerle ve burada elde ettiği derecelerle de ülkemizi başarıyla temsil etmenin haklı gurunu yaşamaktadır" diye konuştu.

 

ÖNCE DENİZLİ’Yİ SONRA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYORUZ

 

Servergazi Eğitim Kurumları'nın; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, BUSEF, İNEPO, matematik, fizik, biyoloji, bilgisayar ve yabancı dil dallarındaki olimpiyatlar ve benzeri yarışmalarda, şampiyonluklar ve dereceleriyle Denizli’nin gurur tablosu olduğunu belirten Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın , "Amacımız Denizli’nin adını duyurmak ve Denizli’nin başarısını arttırmaktır. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gayretimiz ve başarılarımız, bundan sonraki yıllarda da inşallah artarak devam edecektir. Genç Balkan Milli Takımının yarısını oluşturan ve 3 madalya larak Milli Takımımızı zirveye çıkarıp , bayrağımızı dalgalandıran öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum, bu başarımız da diğer başarılar gibi Denizli mize ve ülkemize hayırlı olsun ‘’dedi.

 

Servergazi Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyat Koordinatörü Kurbani Kaya “ Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Servergazi Eğitim Kurumları olarak milli Takımın yarısının Servergazi’den çıkması ve her birinin madalya alarak Milli Takıma katkı sağlamalarıbizleri gururlandırıken Temmuz ayında Tayland da yapılacak olan Dünya Matematik Olimpiyatları’ nda ülkemizi temsil edecek Milli Takım da yer almamız  ‘Denizli için Türkiye, Türkiye için dünyayla yarışıyoruz’ diyebilmemize zemin hazırlamıştır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.