Türkiye İle Kanada Çeşitli İşbirliğine Açık

Türkiye İle Kanada Çeşitli İşbirliğine Açık

Türkiye İle Kanada Çeşitli İşbirliğine Açık

A+A-

Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonunda Türkiye-Kanada İş Forumu gerçekleştiriliyor. İş forumunda ülkemizi temsilen, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile ihracatçı birliklerine üye iş adamlarından oluşan 40 kişilik bir heyet yer alıyor. TİM Heyetine Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal ve Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen de eşlik ediyor.

Toronto Üniversitesi Kulübü’nde gerçekleştirilen ve Ontario Eyaleti İnovasyon Bakanı Reza Mouridi, Toronto Belediye Başkan Yardımcısı Denzil-Minnan-Wong ve çok sayıda Kanadalı iş adamının da hazır bulunduğu etkinlikte iki ülke arasındaki işbirliği fırsatları ele alınıyor.

KANADA ÖNCELİKLİ PAZARLARIMIZ ARASINDA

Organizasyonun sabah oturumunda değerlendirmelerde bulunan TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, iki ülkenin çok uzun yıllardır dost ve müttefik ülke olduğunu belirterek, Kanada iş çevreleri ile birçok ortak proje gerçekleştirmek istediklerinin altını çizdi ve Kanada’nın ülkemizin öncelikli pazarları arasında yer aldığını vurguladı.

 Türkiye ile Kanada’nın çeşitli işbirliklerine açık olduğunu ifade eden Kocasert, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kuzey Amerika pazarında, ABD’den sonra en güçlü ülkenin Kanada olduğunu görüyoruz. Yakın gelecekte, Kanada ile orta ve uzun vadeli birçok projeye imza atacağımıza ve iki ülke arasındaki dış ticaret rakamını daha üst noktalara taşıyacağımıza inanıyoruz.

  2013 yılında iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 2,3 milyar USD ile zirveye ulaşmıştı. Ancak; o tarihten sonra yaşanan gelişmeler ve dünya ekonomisindeki daralma da dikkate alındığında, Türkiye-Kanada dış ticaret hacmi 2 milyar USD’nin altına geriledi. 2017 yılında ise bu rakamda ciddi bir artış olduğunu görüyoruz ve şimdiden 2,5 milyar USD rakamını geride bıraktık. Hedefimiz kısa vadede bu rakamı 3 milyar USD’ye, orta vadede ise 5 milyar USD’ye taşımak.”

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.