Türkçevizyon'a Türkmen Damgası

Türkçevizyon'a Türkmen Damgası

Suriye Türkmenleri Türkçevizyon'da Bay Diriliş ile damgasını vurdu

A+A-

Türkvizyon Şarkı Yarışması  İstanbul’da yapıldı.Kızgızistan birinci olurken yarışamaya ilk defa katılan Suriye Türkmenleri Adil Şan ile geceye damgasını vurdu.Geleneksel Türk Müziği ve Oğuz Türkmen kıyafetleri sahne alan ekip diriliş tadında müzikleri ile izleyenler Halep, Türkmen Dağı’na götürdüler.

Türkvizyon Şarkı Yarışması’na katılarak Suriye Bayır Bucak Türkmenleri adına sahneye çıkan sanatçı Adil Şan, seslendirdiği şarkıyla katılımcılara coşkulu anlar yaşattı. Şan, “Ekmeklerini bizimle bölüştüğü için Türkiye halkına teşekkür ederim” dedi.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi, Türk Dünyasına hitap eden ve Türk Dünyasının ilk ve tek müzik kanalı olan Türk Müzik Birliği (TMB TV) televizyon kanalının projesi olan Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın üçüncüsüne ev sahipliği yaptı. Türk dünyasının bir araya gelmesini, bütünleşmesini amaçlayan yarışmaya, Suriye Bayır Bucak Türkmenleri, Almanya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Irak Türkmenleri,Kazakistan, Kırgızistan KKTC, Makedonya, Moldova Gagavuz Yeri, Özbekistan RomanyaTürkiye, Ukrayna Arnavutluk, Sırbistan Sancak Bölgesi, Beyaz Rusya, Azerbaycan, Kosova ve Türkmenistan’dan gelen yarışmacılar, katıldı. Gecede ayrıca ünlü sanatçı Burak Kut da sahne aldı.

Yarışmaya ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, çok özel bir gün yaşandığını dile getirerek, “Türk Dünyası’nın sesini bütün dünyaya duyurmaya çalışacağız hep birlikte. Bu programın bundan sonraki ayaklarında da inşallah katılan ülke sayımız her geçen gün büyüyecek. Türk dünyasının işbirliği söz birliği, güç birliği bütün dünyada yankılanacak. Özellik bu programda bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza bütün Türk Dünyası gönüllülerine, Küçükçekmecelilere teşekkür ediyorum” dedi.

YARIŞMADA BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ’NE DESTEK

Yarışmanın en dikkat çeken temsilcisi ise son zamanlarda saldırı altında olan Suriye’den gelen Bayır Bucak Türkmenleri oldu. Türkmenler adına sahneye çıkan Adil Şan ve ekibi yarışmada Bayır Bucak Türkmenlerini anlatan şarkı ile 5’inci oldu. Gecede Bayır Bucak Türkmenleri adına sahneye çıkan Adil Şan’a Jüri Sempati Ödülü ve Küçükçekmece Belediyesi ödül ödülü Başkan Karadeniz tarafından verildi.

“EKMEKLERİNİ BİZİMLE BÖLÜŞEN TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ödül sonrası yaptığı açıklamada organizasyona katıldığı için mutlu olduğunu ifade eden sanatçı Şan, “Hedefime ulaştım, Suriye Türkmenlerini, Bayır Bucak’ı müzik dalında dünyaya duyurduk Allah’ın izni ile. İnşallah şu savaş biter, Bayır Bucak’ımız, Halep’imiz eski haline gelir. O ağıtlar yerine güzel türkülerimizi okuruz. O sazımızın teliyle güzel türküler seslendiririz inşallah dünyaya. Çok mutluyum. Burada yalnızca Türk halkıyla olmak güzeldir. Biz hep Suriye Türkmenleri olarak Türkler bizi unuttu derdik. Ve bugün biliyoruz ki Türkiye bizi duydu vefalı Türk geldi. İlk defa böyle bir organizasyona katılıyoruz. Onun için yüce Türk halkından, Suriye halkına sahip çıktıkları için, ekmeklerini bizimle bölüştükleri için onlara sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan, yarışmada 3’üncülük koltuğuna Türkiye otururken, 2’nci Kazakistan ve 1’inci Kırgızistan oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.