Türk Ocakları ve Yaz-Ar-Bir'den çifte anma
Denizli Türk Ocakları konferans salonunda; Türk Ocakları ve YAZ-AR-BİR tarafından düzenlenen “Çanakkale Şehitlerini Anma ve İstiklal Marşımızın kabulünü kutlama etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Adem Supçin şunları söyledi:
“Kültürümüzde “ocak” sözü aileyi ve devamlılığı sembolize eder.
Derdimizi ocak başında anlatır, ocak başında ağlaşır, ocak başında gülüşürüz.
Demircilerden akıncılara, erenlerden ustalara, âşıklardan yarenlere atalarımız bağlılıklarını “ocaklılık” deyimi üzerine kurmuş, Türk Uygarlığı tarihte “ocak” usulüyle var olagelmiştir.
Türk Ocakları Denizli Şubesi, resmi olarak 104 fiilen en az 5000 yıllık bir kültürün ve bir fikrin temsilcisi olduğunun bilincinde olarak dünden bugüne Türk Milliyetçiliğinin ve Kültürü’nün yaşamasını amaçlamıştır.
Merkezi Denizli’de bulunan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) de kültürün şiire, yazıya, ezgiye dökülmesi için bir araya gelmiş sanatçılardan oluşan bir gönül platformudur.
Gerek genel başkan Abdülkadir Uslu ve yönetim kurulu üyeleri gerekse derneğin gönüllü-üyeleri ile şiire, dile, çizgiye, hâsılı sanata olan çalışmalarını ocağımızda da yürütmeleri için gerçekleştirdiğimiz görüşme ve fikir alış verişleri nihayet meyve vermeye başladı.
İlkin Yaz-Ar Bir’in kendi bünyesinde sürdürdüğü edebiyata ilişkin Atölye Çalışmaları’nı Ocağımızda da gerçekleştirmeye başladık. Denizli Türk Ocağı’nda her Cumartesi Saat 12.00-15.00 arası bu çalışmalar sürüyor.
İkinci olarak da 18 Mart Çanakkale Şehitleri ve İstiklal Marşımız için bir program düzenledik.
Bu programda Ocak üyesi ve geçmiş dönem yöneticilerinden Eğitimci Şerif Selçuk 1. Cihan Harbini, Çanakkale Savaşını ve Çanakkale Ruhu’nu konuklarımıza anlatacak ve inanıyoruz ki; o ruhun damarlarımızda yeniden kaynamasına vesile olacaktır.
Genel Merkez Üst Kurul Delegemiz Eğitimci-Yazar Fikret Karatepe de İstiklal Marşı’nın nasıl bir ortamda ve nasıl bir milli ruhla yazıldığını bizlere aktaracaktır.
Bu güzel, anlamlı saatleri yaşamamıza sebep gençlik kollarımıza, ocak üyelerimize, konuklarımıza, şair ve yazarlarımıza, konuşmacılarımıza gönülden alkışlarımızı (teşekkürlerimizi) sunuyor ve Yaz-Ar Bir Derneği ile her ayın ilk Cuma akşamı Denizli Şiir Akşamları programı gerçekleştireceğimizin muştusunu veriyoruz.
Hizip, fitne, bölücülük ve maalesef kan dolu bir süreçten geçiyoruz. Şehitlerimizi her daim bize bakarlarmış gibi yad etmeli, acımızı Türk gibi yaşamalı, öcümüzü yine Türk gibi almalıyız.”dedi.
YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu da, Çanakkale ruhunun yaşatılması gerektiğinden bahsederek, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin Cihana bir haykırışı olduğunu söyledi. Uslu: “Salonu bize açtıkları için Türk Ocakları başkanına ve yönetimine teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde de benzer etkinliklerde buluşacağız. Bugün burada bizlerle olan siz değerli konuklarımıza da teşekkür ederiz.”dedi.
Şerif Selçuk: “1. Cihan Harbini, Çanakkale Savaşını ve Çanakkale Ruhu” ve Fikret Karatepe’nin “İstiklal Marşı’nın Kabulünü” anlatmasından sonra sesi ve gitarıyla Hurşit Türkay sahne aldı. Sonrasında şairler: Kadir Yatağan, İsmail Gökçe, Sadık Dağdeviren, Reyhan Pervanlar Karaalp, Hüsamettin Tat, Betül Yatağan şiirlerini okudular. Türk Halk Müziği sanatçısı Sultan Turun da sesi ve bağlamasıyla beyinlerdeki İstiklal fikrinin gönlümüze yansımasını sağladı.
Etkinlik geç saatlere kadar devam etti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.