TÜRK OCAKLARI DENİZLİ’DE TOPLANDI

TÜRK OCAKLARI DENİZLİ’DE TOPLANDI

Türk Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun şubelerle bir araya geldiği bölge toplantılarının bir yenisi Denizli Şubesi’nin ev sahipliğinde ve 15 şubeden başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı.

A+A-

Türk Ocakları Denizli Şubesinin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz’ün yanı sıra 15 şubeden başkan ve yönetim kurulu üyesi katıldı. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda oturumu yöneten Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, ocakların misyonu ve vizyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti’nde gündemi meşgul eden güncel problemler başta olmak üzere Ocak faaliyetlerine ilişkin görüşlerini belirten Prof. Dr. Öz, anayasanın ilk 4 maddesi ve 66. maddede ortaya konulan esaslar ile milli egemenliğe dayalı üniter yapıya vurgu yaptı. Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantıda; dış politikadaki gelişmeler, Türk halkını yakından ilgilendiren sosyal ve kültürel sorunlar, sığınmacı meselesi ve Türk Ocakları’nın faaliyetleri gündemin öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.

“DENİZLİ, MİLLİ MÜCADELENİN SEMBOL ŞEHİRLERİNDEN”

Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, Denizli’nin Türk Milli Mücadelesi’nin sembol şehirlerinden birisi olduğunu vurguladı. Temelini Türk milliyetçiliği fikrinin oluşturduğu Türk Ocakları’nın güçlü bir şekilde varlığını sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Tok, Türkiye Cumhuriyeti’nin de içinde bulunduğu, Türk dünyasının genişlemeye ve büyümeye devam ettiğini ve gelecek adına ümitvar olunması gerektiğini kaydetti.

TARİHİ KONAK GEZİLDİ

Denizli’de gerçekleşen Bölge İstişare Toplantısı’nın ardından toplantıya katılanlar, Türk Ocakları Denizli Şubesi’nin yer aldığı tarihi konağı ziyaret etti. Ocak bahçesindeki havuz başında tanışma, sohbet ve görüş alışverişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.