Türk Milleti’nin Evladı! KIBRIS Vatan Toprağıdır

Türk Milleti’nin Evladı! KIBRIS Vatan Toprağıdır

Millet Partisi Denizli İl Başkanlığından Akishaber'e yapılan açıklamada tarihi bir uyarıda bulundu.

A+A-

12 Ocak’ta Kıbrıs Müzakereleri Var! Bir Türk İli daha kaybedilmeden vatanına sahip çık! İktidarın tarihi bir hata yapmasına izin verme!

 

Yüce Türk Milleti’nin evladı uyan ve vatanına sahip çık!

 

Bir ülke vatan olarak bilindikten sonra hangi noktasını diğerinden daha önemsiz sayabiliriz? Kars’ı mı, Edirne’yi mi, Bursa’yı mı, Konya’yı mı, Afyon’u mu?Çok iyi biliniz ki, bugün Kıbrıs üzerinde pazarlık yapmaya çabalayanlar, ülkemizin ve tarihimizin en aziz köşeleri için de aynı pazarlıklara sürüklenebilirler!..

 

Uyarıyoruz:Yapılan pazarlıklar hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Hem yerli, hem de yabancı pazarlıkçılar hesaplarını buna göre yapsınlar.

 

4 Ocak günü ABD Başkanı Obama Türkiye’ye Kıbrıs konusunda emir verme cüretini gösterdi!Türk milleti özgürdür! Türk Devleti Bağımsızdır! Ne Amerika’dan ne de Rusya’dan emir almaz! Almamalıdır!

 

Türkleri Rum insafına terk eden, adeta bir Bosna akıbetine sürükleyen yeni felaket planları hazırlanmaktadır. ABD’nin politikalarını devam ettirmek ve savunmak ülkemizi ve Kıbrıs’ı felakete sürükler. Türkiye’nin izleyeceği Kıbrıs politikası milli olmalıdır, bağımsız olmalıdır!

 

Yaşasın Bağımsız KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

 

Kıbrıs Davasının Esasları

 

Madde – 1

 

Türkiye, Bağımsız Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımalı, gereklerine uymalı, cumhuriyetin dünyaca tanınmasını sağlamalıdır.

 

Madde – 2

 

Rumlarla federasyon tezi kabul edilemez. Kıbrıs Türklerinin Rumlarla eşit haklara sahip ve bağımsız oldukları kabul edilmeden hiçbir ilerleme sağlanamaz.

 

Madde – 3

 

Toprak, anayasa ve hürriyetler, göçmenler meselesi hiçbir şekilde Türkiye’yi 1974 öncesi felaketli Kıbrıs ortamına götürmemelidir.Türkiye ve Kıbrıs Türkleri için 1974 öncesinedönüş asla kabul edilemez.Toprak, anayasa, göçmenler, haklar ve benzeri konular hiçbir şekilde ayrı ayrı paketler halinde ele alınmamalıdır.

 

Madde – 4

 

Londra ve Zürih antlaşmalarıyla doğan haklarımızsürekli olarak saklı kalacaktır. Hiçbir platformda bu hakların münakaşasını kabul etmeyiz. Türkiye’nin garantörlüğünü, Türkiye’nin Kıbrıs üzerindeki haklarını hiçbir şekilde müzakere ettirmeyiz.

 

Madde – 5

 

1974 yılında Kıbrıs’ta yaşayan Türkleri ve Rumları Samson darbecilerinin zulmünden kurtaranKahraman Türk Askeri Kıbrıs’ta kalacak,bir adım geri atmayacaktır. Kıbrıs Türkleri, çeteci zalimlerinin karşısında kılları bile kıpırdamayan İngilizlere ve mazisi malum Rum yönetimine bırakılamaz.

 

Madde – 6

 

Aşikâr olan bir şey vardır. Türkiye’nin menfaatlerinin ancak, tarihen bir Türk toprağı olan Kıbrıs’ın savunulması ile sağlanabileceğidir. Türk milleti, yaşamak istiyorsa, mutlaka bu menhus Elen ablukasını yırtıp atmalıdır.

 

Kıbrıs, Girit, 12 Ege Adası ve Batı Trakya… mutlaka Türkiye sınırlarına alınmalıdır. Türk illeri Anavatanına elbet kavuşacaktır!

 

Not: Kıbrıs, Türk milletinin milli meselesidir. Bu kampanyadan bir siyasi menfaat beklentimiz yoktur. Bir muhalefet söz konusu değildir. Türk Milletinin varlık ve bekası için bir araya gelme; müzakere heyetine güç verme ve aleyhimize oynanan oyunu bozma çabasıdır.

 

Bu milli meselede desteğinizi; imza kampanyasına katılmanızı; aynı şekilde yakınlarınızın , arkadaşların katılımını sağlamanızı istiyoruz. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkalım.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.