Türk Eğitim Sen'den Duygu Dolu Gece

Türk Eğitim Sen'den Duygu Dolu Gece

Türk Eğitim Sen'den Duygu Dolu Gece

A+A-

Türk Eğitim-Sen (TES) Denizli Şubesi tarafından “Türkü ve Şiir Gecesi” düzenlendi.

 

Denizli Lisesi bahçesindeki Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, TES Basın ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sami Özdemir, TES Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, Türk Ocakları Başkanı Ünal Bahadır Baylan, Merkezefendi Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Aykol, Kamu Sen’e bağlı Sendikaların Şube Başkanları, çok sayıda sendika üyesi ve davetli katıldı.

“BİZ BÜYÜK BİR CAMİAYIZ”

Türk Eğitim-Sen’e üye öğretmenler tarafından düzenlenen gecede sanat ağırlıklı sevgi, dostluk ve Vatan sevgisi üzerine derlenmiş şiir ve türküler söylendi. Etkinliğin açış konuşmasını yapan TES Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, sevgi, dostluk ve Vatan sevgisi üzerine derlenmiş şiir ve türkülerin yer aldığı etkinlikte birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan,”Biz tesadüflerin biraraya getirdiği bir grup değiliz. Biz bu vatana, bu vatanın evlatlarına sevdalı, hamuru bir yoğrulmuş, ve bu yüzden aynı duygu ve düşünceyi bir araya gelmeden de düşünebilen büyük bir camiayız” dedi. TES Şube başkanı Erdoğan, birlik ve beraberlik anlamında bu tür etkinliklere ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

Anadolu’nun değişik yörelerine ait türkü ve şiirlerin söylendiği gecede zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. TES Şubesi üyesi öğretmenlerin kendi aralarında hazırladığı korunun çalıp seslendirdiği türkü ve şiir gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte Kazım Kaynak Anadolu Lisesi Öğrencilerinin söylediği “Çırpınırdı Karadeniz” ezgisi salonda uzun süre ayakta alkışlandı. Etkinliğin sonunda TES Şube Başkanı Emre Erdoğan, sendikanın kuruluşundan bu yana Şube Başkanlığı yapanlara teşekkür plaketi, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen TES üyelerine teşekkür belgesi takdim etti.

MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.