Turhan Veli Akyol'un 23 Nisan Mesajı

Turhan Veli Akyol'un 23 Nisan Mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sadece ülkemizin değil dünyanın tüm çocuklarının bayramıdır.

A+A-

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” şiarıyla, TBMM’nin açılış gününü temsilen çocuklara armağan ettiği bu güzel gün, tüm çocuklarımıza neşe, mutluluk ve sevinç olsun.

 

Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, her çocuğun şiddet ve açlıktan uzak, eşit eğitim ve sağlık hakkından faydalanabilmesi için herkesin canla başla çalışması ve bu uğurda mücadele etmesi gerekir. Çünkü biliyoruz ki geçmişi geri getirmek, geçmişi değiştirmek mümkün değil, ancak geleceğimizi şekillendirmek, geleceğimize yön vermek mümkün ve bizim elimizde. Bu gelecek, çocuklarımızın sanatta, bilimde ve siyasette rol alacağı, dünya sahnesine açılıp ülkemizi temsil edeceği bir gelecektir. Bu gerçeklik bizi yaptığımız ve yapacağımız tüm işlerde sorumlu kılmaktadır. Bu anlayış ve perspektifle, attığımız her adım çocuklarımızı bir adım daha ileri taşımalı ve onlara kendilerini güvende hissedecekleri mutlu yarınların kapısını açmalıdır. Bu uğurda çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz, kitaplar, oyunlar ve hayallerle dolu bir dünya bırakmalıyız. Çünkü her çocuk Allah’ın bize bizim de geleceğe emanetimizdir.

 

23 Nisan’ı Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak dünyanın tüm çocuklarına armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü bu güzel ve anlamlı günde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Turhan Veli Akyol Tavas Belediye Başkanı 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.