Tüm Vatandaşlar Davetli

Tüm Vatandaşlar Davetli

Çivril Belediyesi ile AKİDAK’ın beraber düzenledikleri “İkinci Çivril Bisiklet Festivali” 29 Haziran - 1 Temmuz arasında bisiklet severlerle buluşacak.

A+A-

Çivril Belediyesi ve Akdağ İzcilik ve Doğa Kulubü (AKİDAK)’ın ortaklığında 29 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “İkinci Çivril Bisiklet Festivali” ortalama 300 kişinin katılımıyla bisiklet severlerle buluşacak. 29 Haziran tarihinde başlayacak olan 2. Çivril Bisiklet Festivali’nin ilk gününde bisiklet severler yeşilin ve mavinin buluşmuş olduğu Işıklı gölü çevresiyle Akdağ Kocayayla mevkisinde 77 km’lik mesafeyi kat edecekler.

 

Amaç Yaygınlaştırmak

Festivalin 2. Günündeyse yine ilçeye yakın olan Işıklı Gölü çevresinde 56 kmlik bisiklet turu gerçekleştirilecek. Konuşmasında “İkinci Çivril Bisiklet Festivali"nin bisiklet sevdalılarını Çivril ilçesinin güzellikleri ile doğası ile kültürü ile buluşturacağını belirten Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, yurdun dört bir tarafından gelen bisikletçilerin 2 gün süresince Çivril’i gölünden dağına, tarihi yerlerden coğrafi güzelliklerine kadar her yönü ile daha da yakından tanıyacağını ifade etti. Festivalin bisiklet kullanımının yaygınlaşması için de yararlı bir çalışma olduğunu vurgulayan Güven, Bisikletin günlük hayatımızda kullandığımız bir ulaşım aracı durumuna gelmesi yaşadığımız çevreye, doğaya, insan ve toplum sağlığına önemli bir katkı sağlandığını ifade etti ve bisiklet sürmenin tüm yaşlara uygun ve kaliteli bir spor olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.