Toplumsal Varoluş Devletle Taçlandırıldı

Toplumsal Varoluş Devletle Taçlandırıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Bağımsızlığının 35. Yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

A+A-

‘Yavru Vatan’ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 1983 yılında bağımsızlığını ilan ettiği gün olan ve her sene ‘KKTC Cumhuriyet Bayramı’ olarak kutlanan 15 Kasım için bazı törenler yapıldı.

 

Yapılan bazı programlarda KKTC’nin kuruluşunun, özgürlüğünün 35. Senesinde hangi koşullardan, hangi sıkıntılardan geçilip buralara gelindiği, arkadan gelen nesillere bunların aktarılması, aynı acıyı ve problemleri yaşamamak için bu gibi etkinliklerin her sene düzenli olarak yapıldığı vurgulandı.

 

Programlarda 15 Kasım’ın Kıbrıs Türkleri için çok mühim bir tarih olduğunu ifade edildi ve 15 Kasım, 1983 senesinde hemen hemen yüz seneden fazla devam eden bir toplumsal var oluşun devletle taçlandırıldığı, bunun tüm Türk milletini mutlu eden ve çok gururlandıran bir gün olduğu, geçen süre zarfında KKTC’nin kökleşip yoluna devam ettiği,  en başarılı olunan alanlardan birisinin de yükseköğrenim olduğunu ve bu alanda da büyük gelişmelerin kaydedildiği belirtildi.

26. Demokratik Ülke 

Programlar kapsamında Kıbrıs’ın tarihi, diplomatik ve askeri önemini ön plana çıkarıldı ve Kıbrıs’ın Türkiye için ‘yavru vatan’ değil, bizatihi ana vatanın ta kendisi olduğu vurgulandı  ve istatistiklere göre KKTC’nin dünya üstündeki 26’ncı demokratik ülke olduğunu ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.