TKDK'dan Denizli'ye dev yatırım!

TKDK'dan Denizli'ye dev yatırım!

Toplam yatırım büyüklüğü yaklaşık 30 milyon TL olan projeler için ilk imzalar atıldı.

A+A-

Denizli İl Koordinatörlüğü/01.06.2017–IPARD II Programının birinci çağrısı sonucunda ilk imzalar atılmaya başlandı. Ipard II 1.Çağrı döneminde 27 adet proje sahibi ile sözleşme imzalayacak olan TKDK Denizli İl Koordinatörlüğünde ilk imzalar 31.05.2017 tarihinde İl Koordinatörlüğü binasında atılmaya başlandı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörü Murat Kar,” IPARD I Kapsamında Denizli’de 200 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirdiklerini ve bu yatırımın 86 milyonluk kısmının kurumumuz tarafından hibe olarak dağıtıldığının altını çizerek, IPARD II kapsamında bu rakamı daha da arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.“ KAR ayrıca; Denizli’nin, IPARD II döneminde Türkiye genelinde kullanılacak 1 Milyar 45 Milyon avroluk bütçeden en üst seviyede faydalanabilmesi için büyük bir azimle çalıştıklarını vurguladı.

Kar” IPARD I’ de Denizli ilimizde ise toplamda Toplam 7 Çağrı döneminde; 385 Proje Başvuru almış, bu başvurulardan 291 tanesiyle sözleşme imzalamıştır. Onaylanan projelerin toplam yatırım tutarı 200 Milyon TL’dir. Ödenen hibe tutarı ise toplam 86 Milyon TL’dir. IPARD II Programının 1. Başvuru Çağrı ilanında ise ilimize toplamda 27 proje sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır. Sözleşme imzalamaya hak kazanan projelerin toplam yatırım büyüklüğü yaklaşık 30 milyon TL olup bu yatırımlara yaklaşık 18 milyon TL hibe desteği verilecektir. ”dedi.

Sözleşme imzalanacak projelerin sektör bazlı detayına bakıldığında;

11 adet hayvancılık (2 adet süt hayvancılığı,2 adet besi hayvancılığı ve 7 adet kanatlı eti üretimi),1 adet soğuk hava deposu, 5 adet Bitkisel üretim,1 adet arıcılık,6 adet yerel ürünler (5 dokumacılık, 1 cam işleri) ,3 adet kırsal turizm alanlarında yatırımlar yer almaktadır.

İl Koordinatörü sözleşme imzalamaya hak kazanan diğer başvuru sahipleri ile de önümüzdeki günlerde imzaların atılmaya devam edeceğini belirterek, yapılacak olan yeni yatırımların İlimize hayırlı olması dileklerinde bulundular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.