Tiyatro şöleni "3beş8 ve Diğer Şeyler” İle Sona Erdi

Tiyatro şöleni "3beş8 ve Diğer Şeyler” İle Sona Erdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 31'incisini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali Birol Tezcan’ın yönetmenliğini yaptığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sahnelediği “3beş8 ve Diğer Şeyler” ile son buldu.

A+A-

Denizli merkez ve ilçeler olmak üzere 30 dolayında eserin sergilendiği festival sanatseverlerden tam not aldı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 1984 yılından beri kesintisiz olarak sürdürdüğü Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, sona erdi. 16 Mayıs'ta başlayan tiyatro şöleni Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen “3beş8 ve Diğer Şeyler” oyunu ile son buldu. Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi'ndeki festivalin finaline, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, oyunun yönetmeni ve ünlü senarist Birol Tezcan ile çok sayıda sanatsever katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sahnelediği “3beş8 ve Diğer Şeyler" büyük beğeni toplarken, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, 31 yıldır Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ni düzenlediklerini belirterek, festivale katılan tüm sanatçılara teşekkür etti. Denizli merkez ve ilçelerde birçok oyunun halkla buluştuğunu kaydeden Gökoğlan, "Bu anlamda biz çok memnunuz. 32'incisini düzenleyeceğimiz festivalde buluşmak üzere" dedi.

 

Denizli tiyatroya doydu

 

Muğla, Bolu, Hatay, İstanbul (2), İzmir (3), Kocaeli, Konya, Mersin, Van ve Denizli (3) ile birlikte Azerbaycan, Bulgaristan , Gürcistan, Kosova, İran ve KKTC'den olmak üzere toplam 21 tiyatro grubunun katıldığı 31. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nde 30 dolayında gösteri, 5 farklı atölye çalışması ve iki ayrı söyleşi düzenlendi. Denizli merkezin yanında ilçelerde de sunulan oyunlar 16-24 Mayıs tarihleri arasında binlerce vatandaşın beğenisine sunuldu. Ayrıca festival kapsamında, ünlü tiyatrocu Kemal Aydoğan, Onur Ünsal ve Volkan Yosunlu ile Prof. Dr. Tülin Şahin, Erkan Uyanıksoy, Elif Temuçin ve Sinan Küçüköz de söyleşileriyle renk kattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.