Tin’in 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Tin’in 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Tin’in 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

A+A-

Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, eğitim ve öğretim sisteminin gelişen şartlara uygun olarak her geçen gün daha da milli bir kimlik kazandığını söyledi. Şahin Tin; “Öğretmenlerimiz, eğitim ve öğretim alanında toplumumuzu ilmek ilmek dokuyan fedakâr gönül insanlarıdır” dedi.

 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği ve millet mekteplerinin açıldığı gün olan 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajında eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler gününü tebrik eden Milletvekili Şahin Tin, Öğretmenlere duyulan sevgi ile gösterilen saygı ve hürmetin toplumun vazgeçilmez temel değerlerinden olduğunu ifade etti.

 ‘NE YAPSAK AZ, NE SÖYLESEK KİFAYETSİZ KALIR’

 Eğitimin her şeyin başı olduğunu ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve ilerlemesi ancak eğitimli bir nesille mümkündür. Bu anlamda ülkemizin geleceğe başarıyla ilerlemesinde en büyük pay şüphesiz öğretmenlerimize aittir. Ülkeler ister tabii kaynaklar bakımından isterse coğrafi bakımdan hangi alanda gelişmiş olursa olsun şayet eğitim alanında gelişmiş değilse sefaleti yaşamaya mahkûmdurlar. Türkiye her zaman öğretmenlerimiz sayesinde vasıflı ve nitelikli bir topluma sahip olmuştur. Günümüzde her alanda bir kalkınma yaşıyor ve her geçen güç güçleniyorsak bunun ana sebebi şüphesiz eğitimli nesillerimizin varlığıdır. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki, eli öpülesi öğretmenlerimize ne yapsak az ya da ne söylesek kifayetsiz kalacaktır. Aziz milletimiz geçmişte olduğu gibi bugünde, yarında öğretmenlerimize sahip çıkacak, onların haklarını kendi hakları gibi korumaya devam edecektir” dedi.

 ‘EĞİTİM ORTAMLARI İYİLEŞTİRİLDİ’

 İktidar oldukları ilk günden beri özellikle eğitim alanına büyük yatırımlar yaptıklarını dile getiren Milletvekili Şahin Tin; “Eğitim ortamlarını iyileştirdik. Derslik sayılarını artırdık. Teknoloji sınıfları oluşturduk. Kitapları ücretsiz dağıttık. Yardımcı materyallerin temini konusunda her türlü adımı attık. Devletimizin desteğini öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için seferber ettik. Eğitime ve eğiticiye yapılan yatırımı, devletimizin ilerlemesine güç veren, karşılığı olan en önemli yatırım olarak gördük. Günümüz şartlarının üzerinde donanıma sahip vasıflı nesillerin yetişmesini her zaman önemsedik. İşte bu sebeple nesillerimizi yetiştirecek olan Öğretmenlerimizin kıymeti bizim için tarifsiz bir değerdir. Bu düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı gün vesilesiyle kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış tüm Öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum. Ayrıca emekli öğretmenlerimizi saygıyla, görevi başında şehit olan ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.